Bereiding

3 van 3 sterren
voorgerecht

  1. Was de aardappels in koud water en schrob met een borsteltje al het zand eraf. Dep de aardappels goed droog en leg ze in een ovenschaal. Meng de aardappels met 2 el olijfolie en ruim zout en peper.
  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet de schaal ca. 1 uur in de oven. Snijd de houtige uiteinden van de asperges en meng de asperges met 1 el olijfolie en wat zout en peper.
  3. Stoom de asperges afhankelijk van de dikte in 8-10 minuten beetgaar in een stoommandje of stoomoven. Breng de azijn met 500 ml water en een snufje zout aan de kook. Draai het vuur lager tot het water nog net borrelt. Breek de eieren afzonderlijk in kommetjes en laat ze voorzichtig in het hete water glijden. Schep de eieren na ca. 5 minuten voorzichtig uit het water en leg ze op een theedoek.
  4. Neem de aardappels uit de oven en verdeel ze over borden. Verdeel de groene asperges over de aard appels. Leg in het midden van ieder bord een gepocheerd ei, bestrooi het ei met zout en peper en schep er een lepel crème fraîche op.

Foto’s: foodies