Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Minitaartjes met pompoen, brie en abrikozenglazuur

Minitaartjes met pompoen, brie en abrikozenglazuur

In samenwerking met Bonne Maman
  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Zien deze minitaartjes er niet schattig uit? We maakten ze met brie, maar ze zijn ook lekker met een pittige blauwe kaas of camembert.  

Lees verder onder de advertentie

Aantal stuks
8

Ingrediënten

Benodigdheden

  • bakpapier
Zien deze minitaartjes er niet schattig uit? We maakten ze met brie, maar ze zijn ook lekker met een pittige blauwe kaas of camembert.  

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C/ hetelucht: 180°C). Bekleed een bakplaat met bakpapier. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.

  2. Snijd de pompoen in parten en verwijder de draden en de pitten. Snijd de pompoen in plakken van ca. 1 cm dik. Verdeel de plakken over de bakplaat. Besprenkel met de olijfolie en bestrooi met de tijm, zout en peper. Bak ca. 15 minuten in de oven.

  3. Halveer de bladerdeegplakjes, zodat je acht rechthoeken hebt. Verdeel de plakken 0ver een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de plakken met wat abrikozen fruitspread. Verdeel de pompoen erover. Beleg met de plakken brie, verdeel de overige abrikozen fruitspread erover en bestrooi met de hazelnoten.

  4. Bak de taartjes in het midden van de oven in ca. 15 minuten gaar, tot het bladerdeeg goudbruin en gaar is. Bestrooi voor serveren met wat verse tijmblaadjes.

Per portie: 253 kcal | 15 g koolhydraten | 6 g eiwit | 19 g vet

Fotografie: Willem van Santen Receptuur: Willem van Santen en Anne Mebelder

Wat vind jij van dit recept?

4.3 / 5.0 (3 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!