Courgettecurry
Eenvoudig
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwijder de uiteinden van de courgettes en halveer de courgettes in de lengte. Schraap met een theelepel de zaadlijsten uit de courgettes (het is niet erg als er een paar zaadjes achterblijven). Snijd de courgettehelften in plakken en snijd de zaadlijsten grof. Houd apart.
Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de plakjes courgette in 8-10 minuten goudkleurig. Neem uit de pan en bak de ui, zout en peper met eventueel wat extra olie in het hete bakvet. Bak 6-8 minuten tot de ui wat zachter en lichtbruin is en voeg de chilipeper, de gember en de knoflook toe. Bak nog ca. 2 minuten, tot alles wat zachter wordt. Roer de specerijen erdoorheen en bak nog ca. 30 seconden.
Voeg de kikkererwten, de tomatenblokjes, de kokosmelk en de zaadlijsten van de courgettes toe. Laat op middellaag vuur ca. 10 minuten zachtjes koken, voeg de courgette toe aan de pan en laat nog 8-10 minuten koken. Serveer met basmatirijst en bijgerechten naar keuze.