Provençaalse plaattaart met groene groenten
Eenvoudig
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd
Advertentie
Bereiding
1. Meng voor het deeg 300 g bloem, de gist, het zout en de Provençaalse kruiden in een grote kom. Maak een kuiltje in het midden en schenk er 150 ml lauwwarm water en de olie in. Kneed alles tot een mooi, soepel deeg. Maak een bal van het deeg, leg het deeg in de kom en dek de kom af met een vochtige theedoek. Laat het deeg minimaal 1 uur rijzen tot het in volume is verdubbeld.
2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad dun uit. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat.
3. Roer voor de topping de crème fraîche en de knoflook door elkaar en breng op smaak met zout en de chilivlokken. Bestrijk het deeg hiermee. Beleg met de plakjes courgette, de aspergeslierten, de sjalot, de tuinerwten en bestrooi met de gruyère. Bak de plaattaart in 10-15 minuten goudbruin en gaar in de oven.
4. Garneer met lekker veel verse kruiden en druppel er wat olijfolie over. Bestrooi met wat zeezoutvlokken en versgemalen zwarte peper.