Foodies Italië
Foodies Italië
cover Foodies Italië 2025
Toast met vijgen, burrata en prosciutto

Toast met vijgen, burrata en prosciutto

  • Eenvoudig

  • 10 minuten bereidingstijd10 min. bereidingstijd

Dit mag dan een klein hapje zijn, maar bij elke hap wil je alleen maar meer. Heerlijk om te serveren als borrelhapje of als klein voorgerecht.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Dit mag dan een klein hapje zijn, maar bij elke hap wil je alleen maar meer. Heerlijk om te serveren als borrelhapje of als klein voorgerecht.

Bereiding

  1. Verhit een grillpan op hoog vuur of verhit de grill van de oven op de hoge stand. Besprenkel beide zijden van het brood met wat olijfolie en rooster ca. 2 minuten per zijde in de pan of in de oven, tot het brood goudbruin is.

  2. Bestrijk de toast met de vijgenchutney. Scheur of snijd de burrata in stukken en verdeel over de toast. Verdeel de prosciutto erover en leg de stukjes verse vijg erop. Bestrooi met de tijm en besprenkel met extra olijfolie en wat balsamicoazijn.

Per portie: 519 kcal | 64 g koolhydraten | 19 g eiwit | 19 g vet

© BBC Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur: Esther Clark Fotografie: Yuki Sugiura Styling: Wei Tang Foodstyling: Esther Clark

Wat vind jij van dit recept?

4 / 5.0 (4 stemmen)