Bereiding

1. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Doe de groente, bonen, olijfolie, 1 theelepel zeezout en een flinke snuf zwarte peper in een braadslede en roer goed door elkaar.

2. Smeer het lamsrack in met het resterende zeezout, leg het boven op de groenten en smeer de bovenkant en de zijkanten in met de mosterd. Verdeel de pistachenoten gelijkmatig over de bovenkant en druk zachtjes aan. Zet 20-30 minuten in de oven, afhankelijk van hoe gaar je de lamskoteletten wilt hebben (zelf kies ik voor 25 minuten).

3. Haal de braadslede uit de oven en laat het lamsrack 10 minuten op een aparte plank rusten. Dit is heel belangrijk voor de textuur, sla deze stap dus niet over. Garneer ondertussen de groenten met de munt, het citroensap en de extra vierge olijfolie. Proef en breng eventueel verder op smaak.

4. Snijd het lamsrack in mooie medaillons (snijd met een kleine hoek tussen de botten). Gebruik hiervoor een scherp mes. Leg ze op de groenten in de braadslede. Giet alle sappen van de snijplank over de lamskoteletten en dien direct op.

De Snelle Bakplaat

Uit het boek

De Snelle Bakplaat
€25,99