Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Lamsvlees met pistachenootjes & ovengebakken groenten

Lamsvlees met pistachenootjes & ovengebakken groenten

  • Eenvoudig

  • 10 minuten bereidingstijd10 min. bereidingstijd

  • 30 minuten wachttijd30 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Rukmini: "Dit is zo’n lekker gerecht voor speciale gelegenheden. Schoongemaakt lamsrack (frenched racks) is prijziger dan andere stukken, maar het vlees glijdt zo van het bot en het ziet er heel indrukwekkend uit, zeker als je bedenkt hoe eenvoudig het te maken is. Als je wortels met verschillende kleuren kunt vinden, dan is dit het moment om ze te gebruiken."

Bereiding

  1. 1. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Doe de groente, bonen, olijfolie, 1 theelepel zeezout en een flinke snuf zwarte peper in een braadslede en roer goed door elkaar.

  2. 2. Smeer het lamsrack in met het resterende zeezout, leg het boven op de groenten en smeer de bovenkant en de zijkanten in met de mosterd. Verdeel de pistachenoten gelijkmatig over de bovenkant en druk zachtjes aan. Zet 20-30 minuten in de oven, afhankelijk van hoe gaar je de lamskoteletten wilt hebben (zelf kies ik voor 25 minuten).

  3. 3. Haal de braadslede uit de oven en laat het lamsrack 10 minuten op een aparte plank rusten. Dit is heel belangrijk voor de textuur, sla deze stap dus niet over. Garneer ondertussen de groenten met de munt, het citroensap en de extra vierge olijfolie. Proef en breng eventueel verder op smaak.

  4. 4. Snijd het lamsrack in mooie medaillons (snijd met een kleine hoek tussen de botten). Gebruik hiervoor een scherp mes. Leg ze op de groenten in de braadslede. Giet alle sappen van de snijplank over de lamskoteletten en dien direct op.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)

De Snelle Bakplaat

€ 25,99
de snelle bakplaat