
Ciabatta met taleggio, zongedroogde tomaat en salami
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Bereiding
Hak de rozemarijnnaaldjes fijn. Hak de knoflook fijn. Meng de rozemarijn, de knoflook en de citroenschil door de boter. Snijd de ciabatta in 4 stukken van ca. 10 cm en snijd ze overdwars open. Bestrijk met de rozemarijnboter.
Verhit een ruime bakpan op middelhoog vuur en bak het brood op de beboterde kant goudbruin en krokant. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180Ā°C / hetelucht: 160Ā°C).
Leg de helft van de broodjes op een ovenschaal of bakplaat. Beleg royaal met de salami, de zongedroogde tomaat, de taleggio en het basilicum. Leg de overige broodjes erbovenop en bak ca. 10-15 minuten in de oven, tot de kaas gesmolten is en het brood knapperig.