Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Ciabatta met taleggio, zongedroogde tomaat en salami

Ciabatta met taleggio, zongedroogde tomaat en salami

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Tip
Liever een vega ciabatta? Vervang de salami door in stukjes gesneden gemarineerde artisjok. Laat de artisjok eerst goed uitlekken voor je hem op de broodjes legt.

Bereiding

  1. Hak de rozemarijnnaaldjes fijn. Hak de knoflook fijn. Meng de rozemarijn, de knoflook en de citroenschil door de boter. Snijd de ciabatta in 4 stukken van ca. 10 cm en snijd ze overdwars open. Bestrijk met de rozemarijnboter.

  2. Verhit een ruime bakpan op middelhoog vuur en bak het brood op de beboterde kant goudbruin en krokant. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C).

  3. Leg de helft van de broodjes op een ovenschaal of bakplaat. Beleg royaal met de salami, de zongedroogde tomaat, de taleggio en het basilicum. Leg de overige broodjes erbovenop en bak ca. 10-15 minuten in de oven, tot de kaas gesmolten is en het brood knapperig.

Per portie: 743 kcal | 46 g koolhydraten | 26 g eiwit | 48 g vet

Foto’s en receptuur: Willem van Santen Styling: Marijn Visser (Studio Rijn)

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (3 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!