Bereiding

  1. Schil de aardappels en kook ze in water met wat zout gaar. Verhit in een andere pan de slagroom en de boter. Giet de aardappels af en druk ze door een zeef of pureeknijper. Meng het  slagroom-botermengsel door de aardappel. Hak de dille, de bieslook en de kervel fijn en meng ze door het aardappelmengsel. Breng de aardappelmousseline op smaak met zout en peper.
  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 225°C / hetelucht: 200°C). Schil de bospeen met een dunschiller en halveer de bospenen in de lengte. Leg de bospenen in een ovenschaal. Meng de olijfolie, het karwijzaad en wat zout met de bospenen. Rooster de bospenen ca. 30 minuten in de oven.
  3. Breng in een kookpan 200 ml azijn en 1,5 l water aan de kook. Tik elk ei apart in een klein kopje (zodat er geen schalen in de pan komen). Roer als het water bijna kookt met een lepel door de pan zodat een draaikolk ontstaat. Giet een voor een de eieren voorzichtig in de pan (ca. 10 seconden na elkaar). Zorg dat het water niet gaat koken. Na 5-6 minuten is het ei perfect  gepocheerd. Serveer het ei met de aardappelmousseline en de bospenen.

Dit recept komt uit de foodies special’ Lekker Vegetarisch! Bestel hem nú in de foodies webshop.

Receptuur & foodstyling: Sjoerd Kleijn Foto’s: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren