Bereiding

  1. Roer de eidooiers met de suiker en de maïzena glad. Roer de melk er geleidelijk doorheen. Schenk het geheel in de pan en breng al roerend op laag vuur aan de kook. Schenk de custard in een schaal, dek af met vershoudfolie en laat afkoelen.
  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 225°C / hetelucht: 200°C). Vet het muffinbakblik in met boter. Verwijder het bakpapier van het bladerdeeg. Rol het deeg vanaf de korte kant op en snijd het in 12 rollen van ca. 1 cm breed. Leg de rollen plat neer en rol ze op een met bloem bestoven werkblad rond uit zodat ze in de holtes van het bakblik passen.
  3. Roer de advocaat door de custard. Schep de advocaatcustard tot ca. 1 cm onder de rand van het deeg in de holtes. Bak de pasteitjes 20-25 minuten in de oven tot ze bruin zijn.

Per stuk: ca. 279 kcal
4 g eiwit | 16 g vet | 25 g koolhydraten

Foto’s: Stephan van Raay Receptuur & foodstyling: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp