Pompoen-wortel muffins
Eenvoudig
35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C en plaats muffinvormpjes in een muffinblik.
In een grote kom, meng haver- of boekweitmeel, amandelmeel, bakpoeder, baking soda en speculaaskruiden.
In een andere kom, meng de pompoenpuree, geraspte wortel, geprakte banaan, appelmoes, kokosbloesemsuiker, vanille-extract en sojadrink.
Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en meng goed tot alles goed gemengd is. Schep de 100% notenpasta erdoor.
Verdeel het beslag gelijkmatig over de muffinvormpjes, vullen tot ongeveer 2/3 vol.
Bak de muffins in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt wanneer je in het midden van een muffin prikt.
Haal de muffins uit de oven en laat ze even afkoelen in het muffinblik, voordat je ze volledig uit de vormpjes haalt.
Een voedzaam ontbijt
Een goed ontbijt legt de basis voor een sterke start van de dag. Zo kun je je beter concentreren, heb je meer energie en een betere weerstand. Maar wist je dat 72.000 kinderen in Nederland zonder ontbijt naar school gaan? Dat zijn dagelijks 1 à 2 kinderen per klas. Om nieuwe, gezonde gewoontes aan te leren is De Ontbijtweek in het leven geroepen. Alpro (bekend van de plantaardige zuivel) sluit hierbij aan aan en doneert tijdens de 22e editie sojadrink aan 1.500 basisscholen. Daarnaast delen ze heerlijke recepten om met een voedzaam ontbijt de dag te starten, bijvoorbeeld dit recept!