Gegratineerde zalm met groene asperges
Eenvoudig
35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200⁰C / hetelucht: 180⁰C). Roer het paneermeel, de peterselie en ¼ van de parmezaan door elkaar en houd apart. Verhit de olie en de boter in een vuurbestendige ovenschaal op middelhoog vuur en bak de ui er in ca. 5 minuten zacht in. Roer de knoflook erdoorheen en bak in 1-2 minuten wat zachter. Roer de slagroom, de melk en de rest van de parmezaan erdoorheen. Breng zachtjes aan de kook en laat koken tot de kaas is gesmolten. Breng goed op smaak met zout en peper, roer door en neem van het vuur.
Voeg de asperges toe en zorg dat ze helemaal bedekt zijn met de saus. Leg de zalmfilets ertussen en bestrooi met het paneer-parmezaanmengsel. Zet in de oven en bak 14-16 minuten, tot de zalm gaar is en het paneermeel lichtgoud is.