Foodies 10/2024
Wij gaan bakken
Cover van
Gegratineerde zalm met groene asperges

Gegratineerde zalm met groene asperges

  • Eenvoudig

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Eten in de zomer moet vooral niet zwaar zijn, maar met dit recept hoef je je daar zeker geen zorgen over te maken.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200⁰C / hetelucht: 180⁰C). Roer het paneermeel, de peterselie en ¼ van de parmezaan door elkaar en houd apart. Verhit de olie en de boter in een vuurbestendige ovenschaal op middelhoog vuur en bak de ui er in ca. 5 minuten zacht in. Roer de knoflook erdoorheen en bak in 1-2 minuten wat zachter. Roer de slagroom, de melk en de rest van de parmezaan erdoorheen. Breng zachtjes aan de kook en laat koken tot de kaas is gesmolten. Breng goed op smaak met zout en peper, roer door en neem van het vuur.

  2. Voeg de asperges toe en zorg dat ze helemaal bedekt zijn met de saus. Leg de zalmfilets ertussen en bestrooi met het paneer-parmezaanmengsel. Zet in de oven en bak 14-16 minuten, tot de zalm gaar is en het paneermeel lichtgoud is.

Per portie: 921 kcal | 17 g koolhydraten | 47 g eiwit | 73 g vet

© BBC Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur: Samuel Goldsmith & Helena Busiakiewicz Fotografie: Sean Calitz Styling: Max Robinson Foodstyling: Phil Mundy

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)