Croque madame
Eenvoudig
35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd
Advertentie
Met een gebakken spiegeleitje transformeer je je croque monsieur tot wat men een croque madame noemt. En zo trakteer je jezelf op een royaal lunchgerecht, dat eens in de zoveel tijd gewoon gigantisch lekker kan smaken.
Bereiding
Maak eerst de bechamelsaus. Smelt daarvoor 30 g (per 2 personen) boter in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en roer met een garde tot het mengsel indroogt. Schenk de melk erbij en blijf roeren tot de saus zich bindt tot een bechamelsaus. Roer de geraspte nootmuskaat erdoorheen en breng op smaak met zout en peper. Laat een beetje afkoelen.
Leg de sneetjes brood op een snijplank en beleg de helft van de sneetjes met een laag bechamel. Beleg vervolgens met een plak ham en een dikke laag van de geraspte kaas en leg er weer een sneetje broodje op. Besmeer alle buitenkanten met wat boter.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200⁰C / hetelucht: 180⁰C). Laat 10 g (per 2 personen) boter smelten in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de croque monsieurs aan beide zijden goudbruin.
Neem uit de pan, leg ze op een snijplank en bestrijk de bovenste helften opnieuw met een laag bechamel en met nog een laag geraspte kaas. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 15 minuten in de warme oven, of tot de kaas gesmolten is.
Bak intussen de eieren tot spiegeleitjes in de rest van de boter. Haal de croque monsieur uit de oven, leg de eieren erop om er croque madames van te maken en decoreer eventueel met wat cress.