Paddenstoelen-pompoenquiche met notenbodem
Gemiddeld
ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Maal voor de bodem de wal noten en de pecannoten in een keukenmachine fijn.
Zeef de bloem boven een grote mengkom. Doe de blokjes boter, het zout, het ei en de noten erbij en kneed met je handen kort tot een mooi egaal deeg. Voelt het deeg droog aan? Voeg dan 1 el koud water toe. Verpak het deeg in vershoudfolie en leg ca. 10 minuten in de koelkast.
Vet de quichevorm goed in met boter. Haal het deeg uit de koelkast en leg het op een met bloem bestoven werkvlak. Rol het deeg uit tot een ronde plak, iets groter dan de quichevorm.
Bekleed de vorm met het deeg. Bekleed het deeg met bakpapier en strooi een laag bakbonen op de bodem. Bak de bodem met de bonen ca. 15 minuten in de oven. Neem uit de oven, laat kort afkoelen en verwij der de bakbonen.
Verwarm voor de vulling de olijfolie in een koekenpan. Bak hierin de ui, de pompoen, de knoflook en de paddenstoelen 3-4 minuten of tot ze lichtbruin kleuren. Breng op smaak met de truff elolie, de peterselie, de salie en zout en peper.
Klop de eieren los in een grote kom met de slagroom, de geraspte citroenschil en de geraspte kaas en schep voorzichtig het paddenstoelenpompoenmengsel erdoorheen.
Schep de vulling in de deegbodem en bak de quiche ca. 40 minuten in de oven. Neem de quiche uit de oven en laat hem 5 minuten op een rooster afkoelen. Verwijder voorzichtig de vorm en serveer de quiche in punten. Garneer eventueel met een blaadje salie.