Marshmallow-citroentaartjes
Gemiddeld
Advertentie
Bereiding
1. Zeef de bloem en de poedersuiker in een kom. Voeg het vanillemerg toe. Voeg de boter toe en kneed tot een kruimelig geheel. Voeg het ei toe en kneed het geheel kort tot een deeg. Dek af met vershoudfolie en laat het deeg ca. 30 minuten rusten in de koelkast.
2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Vet 6 kleine taartvormpjes (ca. 10 cm Ø) in. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot 2 mm dikte. Snijd 6 cirkels van ca. 15 cm uit het deeg. Bekleed elk taartvormpje met een plak deeg en druk het voorzichtig aan zodat het deeg goed in de hoekjes zit. Zet de vormpjes ca. 20 minuten in de koelkast om op te stijven.
3. Bekleed de deegbodems met bakpapier en vul ze met bakbonen. Bak de deegbodems 10-12 minuten blind in de oven. Verwijder het bakpapier met de bakbonen en bak nog ca.
4. Meng voor de lemon curd de eieren, de suiker, de citroenschil en het citroensap in een glazen kom. Klop het mengsel au bain-marie 7-8 minuten tot het dikker begint te worden. Klop de blokjes boter er portiegewijs doorheen tot het een glad geheel is. Leg bakpapier of vershoudfolie op de curd en laat hem afkoelen.
5. Spreid de marshmallows uit op een schaal en rooster ze met een gasbrander of onder een hete grill goudbruin. Schraap ze van de schaal en roer de marshmallows door de curd. Maak je geen zorgen om klontjes. Dek het geheel af met vershoudfolie en laat opstijven in de koelkast.
6. Doe voor de meringue de suiker in een pan en giet er 200 ml water overheen. Verwarm het geheel tot de suiker is opgelost. Kook de siroop tot een temperatuur van 116°C.
7. Doe intussen de eiwitten in een kom en klop ze op lage snelheid. Verhoog de snelheid zodra de siroop 116°C is. Giet de siroop zodra hij 121°C is geleidelijk al kloppend bij het eiwit. Blijf de meringue kloppen tot hij is afgekoeld tot kamertemperatuur. Schep de meringue in een spuitzak met een rond spuitmondje.
8. Schep de lemon curd in de taartvormpjes en strijk hem glad. Spuit de meringue in dotjes op de taartjes. Bruneer de meringue met een gasbrander of onder een hete grill.