Pruimen-tarte tatin met rozemarijn
Gemiddeld
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Zeef 250 g bloem op het werkblad en vorm tot een cirkel. Verdeel 100 g boter in blokjes over het midden en kneed de boter tussen je vingertoppen zacht. Voeg 100 g suiker, een snufje zout en de eieren toe aan de boter en meng goed. Voeg geleidelijk de bloem vanaf de rand toe en kneed het geheel tot een soepel deeg. Kneed niet langer dan noodzakelijk. Verpak het deeg in bakpapier en laat het ca. 45 minuten rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Was de pruimen, halveer ze en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in parten. Karamelliseer de suiker met een scheutje water in een pan. Voeg de boter toe en laat hem smelten. Schenk de karamel op de bodem van een taartvorm. Leg de rozemarijn en de pruimen in de karamel.
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot ca. ½ cm dik. Leg het over de taartvorm en druk licht aan. Snijd overtollig deeg af. Bak het geheel 25-30 minuten in de oven. Stort de taart direct omgekeerd op een bord en laat hem afkoelen.