Bereiding

De no-stress paascheesecake! Neem de kwark, slagroom en creme fraiche een uur voor de bereiding uit de koelkast, dan is de taart makkelijker te marmeren.

  1. Trek de Oreo-koekjes uit elkaar en verwijder de vulling. Maal de koekjes jn in een keukenmachine. Voeg de boter toe en maal nogmaals fijn. Verdeel het mengsel over de bodem van een springvorm (22-23 cm Ø) en druk aan. Zet de springvorm in de koelkast.
  2. Smelt al roerend de chocolade met de oploskoffie en 100 ml slagroom in een pannetje en laat afkoelen.
  3. Klop de overige slagroom stijf. Klop de roomkaas met de vanille, de  poedersuiker en de crème fraîche. Spatel de slagroom erdoorheen. Verdeel de helft van het mengsel over de taartbodem en strijk glad.
  4. Lepel ongeveer de helft van de chocolade en de karamel nonchalant over het roommengsel. Verdeel het overige roommengsel erover, strijk glad en  lepel de overige chocolade en karamel erover.
  5. Trek met een groot paletmes vluchtig de chocolade en karamel gemarmerd door de room. Zet de taart 4-6 uur of nog liever een nacht in de koelkast om op te stijven.

*Voeg bij het gebruik van bebogeen een snufje zout toe.
Bron: ©olive Magazine/Immediate Magazine Foto’s: Myles New Receptuur: Lulu Grimes, Janine Ratcliffe Styling: Katie Cecil Foodstyling: Sal Henley