
Cheesecake met gezouten karamel en chocolade
Gemiddeld
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
ca. 6 uur wachttijdca. 6 u. wachttijd
Bereiding
Trek de Oreo-koekjes uit elkaar en verwijder de vulling. Maal de koekjes jn in een keukenmachine. Voeg de boter toe en maal nogmaals fijn. Verdeel het mengsel over de bodem van een springvorm (22-23 cm Ć) en druk aan. Zet de springvorm in de koelkast.
Smelt al roerend de chocolade met de oploskoffie enĀ 100 ml slagroom in een pannetje en laat afkoelen.
Klop de overige slagroom stijf. Klop de roomkaas met de vanille, deĀ poedersuiker en de crĆØme fraĆ®che. Spatel de slagroom erdoorheen. Verdeel de helft van het mengsel over de taartbodem en strijk glad.
Lepel ongeveer de helft van de chocolade en de karamel nonchalant over het roommengsel. Verdeel hetĀ overige roommengsel erover, strijk glad enĀ lepel de overige chocolade en karamel erover.
Trek met een groot paletmes vluchtig de chocolade enĀ karamel gemarmerd door de room. Zet de taart 4-6 uur ofĀ nog liever een nacht in de koelkast om op te stijven.