Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Oreoroomijscupcakes

Oreoroomijscupcakes

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

  • ca. 2 uur wachttijdca. 2 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Bereiding

  1. Leg in 8 van de 12 holtes van de muffinbakvorm muffinvormpjes. Doe de Oreo koekjes in een keukenmachine en maal tot fijne kruimels, of doe de koekjes in een kom en verkruimel ze met de punt van een deegroller. Meet 215 g van de kruimels af, doe ze in een kom en meng de gesmolten boter erdoorheen. Verdeel het mengsel over de vormpjes en druk licht aan.

  2. Klop de slagroom lobbig. Voeg de mascarpone toe en klop stijf. Voeg de gecondenseerde melk en 55 g van de overige koekkruimels toe en klop ca. 5 minuten tot het mengsel dikker wordt. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de vormpjes en zet minimaal 2 uur of een nacht in de diepvries. De cupcakes blijven in de diepvries tot twee dagen goed.

  3. Maak de topping vlak voor je wilt serveren. Klop voor de topping de slagroom met de poedersuiker lobbig. Voeg de mascarpone toe en klop tot het mengsel een consistentie heeft die je kunt spuiten. Doe de topping in de spuitzak met stermondje en spuit een toef room op elke cupcake. Decoreer de cupcakes met een heel koekjes en de rest van de koekkruimels. Serveer direct.

Per portie: 604 kcal | 49 g koolhydraten | 5 g eiwit | 43 g vet

© BBC Good Food / Immediate Media Receptuur: Jane Dunn Foto’s: Jonathan Gregson Styling: Agathé Gits Foodstyling: Amy Kinnear

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)