Bereiding

1. Zet voor de vulling een grote pan met een laagje water op het vuur en breng aan de kook. Blancheer de spinazie er kort in tot hij geslonken is. Giet af, spoel met koud water en laat goed uitlekken. Knijp met je handen zoveel mogelijk vocht uit de spinazie en dep droog met keukenpapier of een theedoek. Hak de spinazie. Doe de spinazie met de overige ingrediënten voor de vulling in een grote kom en roer alles goed door elkaar.

2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Vet een springvorm (20 cm Ø) in met olie. Rol 1 rol bladerdeeg uit en bedek de bodem en de zijkanten van de springvorm ermee. Prik de bodem in met een vork en bestrooi met het paneermeel. Verdeel de vulling over de bodem en duw de hele gekookte eieren rondom in de vulling.

3. Rol de tweede rol bladerdeeg uit en snijd hier een cirkel ter grootte van de springvorm uit. Steek met het uitsteekvormpje drie vormpjes uit de deegcirkel. Leg de deegcirkel op de vulling en druk de randen goed aan om alles goed dicht te maken. Bestrijk de bovenkant met geklutst ei. Bak de taart in 50-60 minuten goudbruin en gaar in de oven. Haal de taart uit de oven en laat ca. 10 minuten afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Voeg de ingrediënten op Coop.nl in één klik toe aan je winkelmandje

HTML tutorial

Per portie: ca. 538 kcal
28 g eiwit | 36 g vet | 24 g koolhydraten

Receptuur en foodstyling: Jacqueline Sluijter Foto’s: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren