Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Bekleed een bakplaat (33×22 cm) met bakpapier. Doe voor de cake de eidooiers met 40 g suiker in een kom en klop met een elektrische mixer in 3 minuten licht en luchtig. Voeg de olie en de melk toe en klop erdoorheen. Meng in een andere kom de bloem met de maizena, het zout en de specerijen. Klop het droge mengsel kort door het eimengsel. Maak de gardes van de elektrische mixer schoon. Klop de eiwitten en het wijnsteenbakpoeder in een schone kom luchtig. Voeg de overige suiker toe en klop verder tot er een stevig schuim ontstaat. Spatel het eiwitschuim in 3 porties voorzichtig door het beslag. Schep het beslag op de bakplaat en strijk het gelijkmatig uit.
  2. Bak 12-14 minuten in de oven tot de cake lichtbruin is en terugveert als je hem licht indrukt. Haal de bakplaat uit de oven en snijd met een mes langs de randen van de cake om hem los te maken. Stort de cake op een met suiker bestrooide schone theedoek en pel het originele vel bakpapier eraf. Rol de warme cake met behulp van de theedoek losjes op. Laat opgerold helemaal afkoelen. Dit zorgt ervoor dat de cake straks minder snel scheurt.
  3. Rol de cake voorzichtig uit en leg hem op een met bakpapier beklede bakplaat. Verwarm de speculoospasta kort in de pan of magnetron zodat hij wat dunner wordt en bestrijk de cake ermee. Klop de overige ingrediënten voor de vulling tot zachte pieken. Verdeel een laagje room over de speculoospasta en rol de cake strak op. Leg de cakerol op een serveerschaal en bestrijk met de rest van de room. Je kunt de cakerol tot 2 dagen afgedekt bewaren in de koelkast.

Per portie: ca. 536 kcal
5 g eiwit | 44 g vet | 31 g koolhydraten

Op zoek naar trendy keukenapparatuur? Bekijk dit artikel eens!

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur en foodstyling: Edd Kimber Foto’s: Ant Duncan & Karen Thomas Styling: Alexander Breeze Illustraties: George Bletsis