Bereiding

  1. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Maal de speculaasjes fijn in een keukenmachine en meng er de zachte boter doorheen. Verdeel het speculaasmengsel over de bodem van de springvorm en druk het stevig aan tot een gladde bodem. Pel 2 mandarijnen en maak de partjes los van elkaar. Verwijder zo veel mogelijk witte velletjes.
  2. Week 4 blaadjes gelatine in koud water. Klop de slagroom met 50 g suiker lobbig en spatel er het kaneelpoeder en de sinaasappellikeur doorheen. Roer de kwark los. Pers het sap uit 1 mandarijn en verwarm het in een pannetje. Knijp de geweekte gelatineblaadjes uit en los ze op in het mandarijnsap. Roer 3 el kwark door het gelatinemengsel en spatel het vervolgens door de overige kwark. Spatel de slagroom door de kwark.
  3. Verdeel het kwarkmengsel over de speculaasbodem en strijk het eventueel glad. Druk de mandarijnpartjes voorzichtig in het kwarkmengsel. Laat de taart minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
  4. Week 2 blaadjes gelatine in koud water. Pers het sap uit 2 mandarijnen. Verwarm het mandarijnsap met 1 el suiker en het citroensap in een pannetje. Knijp de gelatine uit en los hem op in het sap. Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur. Schenk de mandarijngelei over de kwarktaart en laat hem minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
  5. Snijd de schil van 2 mandarijnen en snijd het vruchtvlees in dunne plakken. Versier de taart met de mandarijnplakjes.

Per portie: ca. 203 kcal
7 g eiwit | 13 g vet | 13 g koolhydraten

Foto: Stephan van Raay Servies: eigen collectie