Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Hartige taart met peer, walnoten en blauwe kaas

Hartige taart met peer, walnoten en blauwe kaas

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

  • ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Voor het deeg

Voor de vulling

Iets tofs met peren doen? Maak er eens een hartige taart van met klassieke smaken zoals walnoot, peer en blauwe kaas.

Bereiding

  1. Vermaal voor het deeg de walnoten in een keukenmachine fijn. Voeg de bloem en een grote snuf zout toe en pulseer kort verder tot alles gemengd is. Voeg de boter toe en pulseer verder
    tot er grote kruimels ontstaan. Voeg de eidooier toe en pulseer tot het deeg samenkomt. Voeg eventueel 1 el koud water toe als het deeg te droog is. Vorm een bal van het deeg, druk hem plat
    tot een schijf en verpak het in bakpapier. Leg het deeg minimaal 30 minuten in de koelkast.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Verhit voor de vulling 1 el boter en 1 el olie in een zware koeken pan of een skillet op middelhoog vuur en fruit er de sjalotjes, de salie en de snijbietstelen in 5-8 minuten zacht in. Voeg het snijbietblad toe en bak verder tot het geslonken is. Neem van het vuur.

  3. Rol het deeg tussen 2 vellen bakpapier rond (ca. 26 cm Ø) uit. Bekleed een ingevette quichevorm (20 cm Ø) ermee en zet 30 minuten in de koelkast. Halveer de peren, verwijder het klokhuis en snijd de peren in de lengte in plakjes. Meng de plakjes peer met 1-2 tl olie op een bakplaat.

  4. Verkreukel een stuk bakpapier en bekleed de deegbodem ermee. Vul de vorm met de bakbonen en schuif hem samen met de bakplaat met peren 15 minuten in de oven. Haal beide uit de
    oven. Verwijder de bakbonen met het bakpapier en bak de bodem 8-10 minuten verder tot hij goudbruin en knapperig is. Laat de peren iets afkoelen.

  5. Kluts de eieren in een kom. Klop wat nootmuskaat en de crème fraîche erdoorheen. Roer de blauwe kaas erdoorheen. Schenk de helft van het eimengsel in de vorm en verdeel ⅔ van het snijbietmengsel eroverheen. Beleg met de plakjes peer en verdeel er het overige snijbietmengsel over. Schenk het overige eimengsel eroverheen. Verdeel de walnoten erover. Bak 28- 30 minuten in de oven tot de vulling stevig is geworden en de bovenkant goudbruin is. Laat ca. 20 minuten afkoelen, snijd de taart in stukken en serveer.

Per portie: 614 kcal | 28 g koolhydraten | 16 g eiwit | 48 g vet

BC Good food / Immediate Media Receptuur: Rosie Birkett Foto’s: Tom Regester Styling: Esther Clark Food

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)