Bereiding

Deze courgette-filotaart met walnoten is heerlijk als lunch, maar kan in kleine stukken ook goed geserveerd worden naast de borrel. Gebruik voor kleine taartjes een muffinvorm in plaats van een ronde bakvorm. Heb je geen muffinvorm? Snijd dan de grote taart alvast in kleine stukken voor het serveren.

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Laat het filodeeg ontdooien onder een natte theedoek. Smelt de boter. Bestrijk de vellen filodeeg aan beide zijden met gesmolten boter. Verdeel de vellen over een omgekeerde ronde bakvorm en bak in het midden van de oven in ca. 5 minuten lichtbruin en knapperig.
  2. Neem het filodeeg uit de oven en laat iets afkoelen. Neem het filodeeg voorzichtig van de vorm. Leg de vellen in een passende quichevorm en laat verder afkoelen.
  3. Was de courgette en snijd hem in plakjes. Hak de walnoten grof. Was de tijm en ris de blaadjes van de takjes. Verdeel de courgette, ¾ van de walnoten en ¾ van de tijm over het filodeeg.
  4. Kluts de eieren met de room en breng op smaak met zout en peper. Schenk de room over de vulling en bestrooi de taart met de overige walnoten en de overige tijm.
  5. Bak de courgette-filotaart in het midden van de oven in ca. 30 minuten gaar.

Foto’s: foodies