Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Vegan quiche met gekarameliseerde rode uien

Vegan quiche met gekarameliseerde rode uien

  • Gemiddeld

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

  • 25 minuten wachttijd25 min. wachttijd

Advertentie

Ingrediënten

Sanne: "Wij zijn verliefd op deze quiche! De romige laag tussen het bladerdeeg en de uien maakt dit recept extra lekker."

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed de taartvorm met bakpapier.

  2. Snijd de uien in parten. Verhit de boter in een koekenpan en bak de uien kort aan. Voeg de ahornsiroop, de rode wijnazijn en het water toe en laat 8-10 minuten sudderen, tot de uien gekarameliseerd zijn.

  3. Doe intussen de tofu, de room, de blaadjes tijm, het zout en de peper in de keukenmachine. Laat de machine draaien tot het een smeuïge massa wordt.

  4. Rol het bladerdeeg uit en snijd hier een mooie cirkel van die je precies in de met bakpapier beklede taartvorm kunt leggen. Er moeten ook nog een opstaand randje komen; dit kun je doen door de cirkel groter te maken of door daarna een reep te snijden en die aan de bodem te drukken.

  5. Giet het roommengsel op het bladerdeeg. Leg vervolgens de uienparten erop, zorg dat de bovenste laag helemaal bedekt is. Schuif de quiche in het midden van de oven en bak hem in 25-30 minuten gaar.

  6. Haal de quiche uit de oven en laat hem even afkoelen voor je hem uit de vorm haalt. Garneer met wat takjes tijm.

Dit recept is gemaakt door Sanne. Kijk voor meer lekkere vegan recepten op haar website Living the Green Life. Daar kun je ook het e-book Easy Vegan Picknick bestellen met meer lekkere picknickrecepten.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)