Foodies 10/2024
Wij gaan bakken
Cover van
Cover voor Chocolade-bananencake

Chocolade-bananencake

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal cakes
1

Ingrediënten

Benodigdheden

  • bakpapier
Gek op bananenbrood? Dan moet je dit recept voor chocolade-bananencake ook eens bakken. De perfectie combinatie van zoet en gezond!
Bewaren?
In een luchtdichte bak blijft de cake tot vijf dagen goed.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180⁰C / hetelucht: 160⁰C). Vet een cakevorm (23×13 cm) in met boter en bekleed de bodem en zijkanten met bakpapier. Klop de boter en de suiker met een handmixer licht en luchtig. Roer de eieren en de vanille door elkaar en schenk dit beetje bij beetje bij het botermengsel. Klop na elke toevoeging. Spatel het zelfrijzend bakmeel, een snufje zout, het bakpoeder, de bananen en het grootste deel van de chocolate chips erdoorheen.

  2. Stort het mengsel in de vorm en bestrooi met de rest van de chocolate chips. Bak ca. 50 minuten, of tot de cake gerezen en gaar is – een satéprikker moet er schoon uitkomen. Laat ca. 10 minuten afkoelen in de vorm, neem de cake uit de vorm en laat hem op een rooster helemaal afkoelen.

Per plak: 306 kcal | 34 g koolhydraten | 4 g eiwit | 17 g vet

© BBC Good Food / Immediate Media Receptuur: Ailsa Burt, Helena Busiakiewicz & Barney Desmazery Fotografie: Mike English Styling: Faye Wears Foodstyling: Esther Clark

Wat vind jij van dit recept?

4.5 / 5.0 (2 stemmen)