Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
kerstdiner vegetarisch

Tarte tatin met laurier

  • Uitdagend

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Was de pruimen, halveer ze en verwijder de pit. Schil de appels en de peer en verwijder de klokhuizen. Snijd het vruchtvlees in parten.

  2. Karamelliseer in een ovenbestendige koekenpan de suiker met een scheutje water. Voeg de boter en de laurierblaadjes toe en leg de stukken fruit in de karamel. Dek het geheel af met het bladerdeeg en snijd de uitstekende randen deeg af. Bak de taart ca. 25-30 minuten in de oven.

  3. Stort de taart direct omgekeerd op een bord en laat hem afkoelen. Serveer de taart met wat licht opgeklopte room.

Foto’s: foodies

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!