Abonneren
Foodies 08/2025
Spaanse zomer
cover met spaanse gazpacho in kom
Cover voor Appel-karameltaart met pecannoten

Appel-karameltaart met pecannoten

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 10

Ingrediënten

Bereiding

  1. Meng 250 g zelfrijzend bakmeel met de havermout, 175 g boter en een snuf zout. Meng er de melk en de basterdsuiker doorheen en kneed tot een glad deeg. Rol het deeg uit tot een ronde plak (ca. 28 cm Ø). Bekleed een ingevette en met meel bestoven taartvorm met het deeg.

  2. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukjes. Hak de pecannoten grof. Verkruimel de biscuitjes. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3).

  3. Karamelliseer de suiker in een pan en blus af met de slagroom. Voeg de appel en de pecannoten toe en meng goed. Meng de biscuitkruimels door het appelmengsel. Verdeel het geheel over de deegbodem. Bak de taart ca. 40 minuten in de oven.

Foto’s: foodies

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!