Taarten met speculaas

De pepernoten en chocoladeletters liggen alweer een tijdje in de winkel, en ook speculaas vind je er volop. Die speculaasjes kun je natuurlijk zo uit het vuistje eten, maar wist je ook dat je hele lekkere taarten met speculaas kunt maken? Wij hebben vijf lekkere recepten voor je uitgezocht.

Wil je ook iedere week de lekkerste bakrecepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Recepten voor taarten met speculaas

Ga jij voor een klassieke cheesecake met speculaasbodem, een apple pie met speculaaskruimels of een kwarktaart met bodem van speculaasjes? Kies je favoriet maar gauw uit!

1. Speculaas cheesecake

Een cheesecake wordt vaak gemaakt met bodem van bastognekoeken of biscuitjes. Met speculaasjes op de bodem wordt ie lekker herfstig!

> naar het recept: speculaas cheesecake

speculoos cheesecake

2. Apple pie met speculaas en pruimen

De basis appeltaart kennen we allemaal, maar er bestaan eindeloos veel lekkere variaties op deze klassieker. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze apple pie met speculaas en pruimen?

> naar het recept: apple pie met speculaas en pruimen

apple pie

3. Koffie panna-cotta met speculaaskruimels

Niet echt een taart natuurlijk, deze panna cotta, maar wel een schattig mini toetje om je diner mee af te sluiten. Met de speculaaskruimels wordt ‘ie extra lekker!

> naar het recept: koffie panna-cotta met speculaaskruiden

speculaas panna cotta

4. Mangocheesecake

Nog zo’n knallende cheesecake met speculaasbodem, maar dan met mango. Lekker fris voor in de zomer, maar stiekem smaakt hij in de herfst minstens net zo goed.

> naar het recept: mangocheesecake

mangocheesecake

5. Speculaas-kwarktaart met mandarijn

We sluiten de lijst af met nog zo’n frisse taart, maar dan met mandarijn. Wat ons betreft de ultieme taart voor pakjesavond.

> naar het recept: speculaas-kwarktaart met mandarijn 

speculaas kwarktaart

Lees ook: