Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Gourmetpret-Vleesgerechten-StickyChickenFingers

Wat eten we met Sinterklaas? 5x recepten voor pakjesavond

Advertentie

Naast de kruidnoten, banketstaaf en chocoladeletters wil je natuurlijk ook wat anders eten met Sinterklaas. Daarom delen wij onze favoriete recepten voor pakjesavond. Zo hoef je over het avondeten in ieder geval niet meer na te denken!

Sinterklaas eten: recepten voor pakjesavond

Het heerlijk avondje is nog niet gekomen maar de kans is groot dat jij dit weekend al Sinterklaas viert. Omdat je dan waarschijnlijk wel wat inspiratie voor het avondeten kunt gebruiken, hebben wij onze favoriete recepten voor pakjesavond op een rij gezet. Met deze inspiratie en tips is het eten met Sinterklaas in elk geval een succes!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Kaasfondue

Bij veel families is het een traditie op pakjesavond: samen kaasfonduen. Degene die zijn stukje brood in de pan laat vallen, moet een liedje zingen. Gelukkig is dat met alle bekende liedjes voor Sinterklaas geen enkel probleem. Wil je liever wat anders dan brood in de fondue dippen? Dit zijn 33 ideeën om te eten bij kaasfondue.

> naar het recept: klassieke kaasfondue

wat eet je bij kaasfondue

Soep

Je (groot)moeder heeft vast al eens dit idee gehad: een grote pan soep maken voor pakjesavond. Een soep kun je namelijk eenvoudig voorbereiden en op de dag zelf opwarmen wanneer het uitkomt. Je kunt natuurlijk elke soep kiezen die je wilt, maar onze favoriet is erwtensoep met rookworst. Daar geniet jong en oud van!

> naar het recept: erwtensoep met rookworst

Erwtensoep met rookworst ©Sabine Koning

Lasagne met spinazie en ricotta

Een ander gerecht dat je goed kunt voorbereiden en opwarmen is lasagne. Deze Italiaanse pastaschotel schuif je gewoon de oven in wanneer het jou uitkomt. Geloof ons maar als we zeggen dat niemand in de familie dat kan weerstaan…

> naar het recept: lasagne met spinazie en ricotta

wereld lasagne dag met spinazie en ricotta

Gourmetten als eten met Sinterklaas

Het is misschien wel het meest populaire eten met Sinterklaas: gourmetten. De originele gourmet recepten voor pakjesavond mogen in dit lijstje dan ook niet ontbreken. Aan tafel in kleine pannetjes bakken lijkt inmiddels een typische Nederlandse traditie, toch komt gourmetten oorspronkelijk uit Azië. De naam is dan weer afgeleid van het Franse woord voor exclusieve hapjes: gourmandises. Je mag dus best een beetje uitpakken, met kipvleugeltjes bijvoorbeeld:

> naar het recept: sticky fingers chicken wings

Gourmetpret-Vleesgerechten-StickyChickenFingers

Pizzarette

Ten slotte een nieuwe klassieker: de pizzarette. In deze kleine steenoven kun je met de hele familie zelf mini pizza’s bakken. Een mini pizza uit de pizzarette is al binnen een paar minuten klaar om gegeten te worden. Dat is handig want zo kan je meerdere pizza’s op een avond maken en eten. Dat staat garant aan een heerlijk avondje!

> naar pizzarette recepten: zo maak je zelf mini pizza’s

pizzarette sinterklaas eten

Meer weten over sinterklaas eten? Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!