Foodies 01/2025
Lekker snel aan tafel
cover foodies lekker en snel aan tafel

Lees verder onder de advertentie

Erwtensoep met rookworst ©Sabine Koning

Erwtensoep uit de slowcooker (met rookworst)

  • Eenvoudig

  • 10 minuten bereidingstijd10 min. bereidingstijd

  • ca. 8 uur wachttijdca. 8 u. wachttijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
6

Ingrediënten

In de winter gaat er niks boven een verwarmende kom erwtensoep met worst. Met dit recept maak je de smaakvolle soep in de slowcooker.

Bereiding

  1. Doe alle ingrediënten, met uitzondering van de rookworst, in de pot van de slowcooker. Gaar de erwtensoep 8 uur op Low, tot de spliterwten helemaal uit elkaar zijn gevallen.

  2. Voeg de laatste 30 minuten de plakjes rookworst aan de erwtensoep toe.

  3. Breng de erwtensoep op smaak met een snuf zout.

Wat vind jij van dit recept?

4.2 / 5.0 (11 stemmen)
Uit het boek

Slowcookerboek

€ 21,99
Slowcookerboek

Hoe bewaar je erwtensoep?

Als je dan toch bezig bent met het maken van erwtensoep, kun je net zo goed een enorme voorraad maken. Het is namelijk heel makkelijk om erwtensoep te bewaren. Laat de soep eerst goed afkoelen en schep deze vervolgens in een afsluitbaar bakje. Je kunt de erwtensoep 3-5 dagen bewaren in de koelkast en tot wel 3 maanden in de vriezer. Dan kun je er extra lang van genieten!

Wat is het verschil tussen erwtensoep en snert?

Erwtensoep is eigenlijk de klassieke variant van snert. Erwtensoep is namelijk dunner, doordat hij korter wordt gekookt. Hierdoor vallen de spliterwten minder goed uit elkaar en wordt de substantie uiteindelijk minder dik. Ook zitten er minder toegevoegde “extra’s” in de erwtensoep, maar bestaat het echt uit de groenten die in de klassieke erwtensoep: knolselderij, ui, winterpeen, bleekselderij en prei.

Lees verder onder de advertentie