Bereiding

  1. Snijd de salami zeer klein. Kneed het gehakt met de salami, de eieren en het paneermeel. Breng op smaak met ca. 2 tl zout, 1 tl peper en het paprikapoeder. Rol balletjes ter grootte van een walnoot van het gehaktmengsel. Verhit 2 el olie in een grote pan. Bak de gehaktballetjes er in ca. 5 minuten rondom goudbruin in.
  2. Pel en snipper de ui en de knoflook. Schrap de wortels, snijd ze in de lengte in vieren en vervolgens in stukjes. Verhit 1 el olie in een pan. Fruit er de ui glazig in. Voeg de wortel en de knoflook toe en bak ze kort mee. Blus af met de gepelde tomaten inclusief sap. Maak de tomaten met een spatel wat kleiner. Kook de tomatensaus ca. 20 minuten.
  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Vet een ovenschaal (ca. 25×35 cm) in met olie. Snijd de mozzarella in dunne plakken. Was het basilicum en schud het droog. Pluk de blaadjes van de takjes en snijd de blaadjes in dunne reepjes. Roer het basilicum door de tomatensaus. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Schenk ca. 1⁄3 van de saus in de schaal en bedek hem met 5 lasagnevellen. Leg de gehaktballetjes erop en schenk 1⁄3 van de saus eroverheen. Leg de overige lasagnevellen erop. Schenk de overige saus erover. Beleg met de mozzarella. Bak ca. 20 minuten, tot de kaas goudgeel is.