Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Kimchi noodles

Snel avondeten: 15x recepten binnen 15 minuten

Na een lange dag met veel afspraken zoals sportclubjes en vergaderingen, begrijpen wij best dat je geen puf hebt om óók nog te bedenken wat je op tafel moet gaan zetten. Daarom helpen we je een handje met heel veel recepten voor snel avondeten. Binnen een kwartier staan ze al op tafel!

Sommige dagen zijn al druk genoeg en om te voorkomen dat je dan naar je vaste afhaaladres gaat, hebben wij heel veel snelle avondeten recepten voor je verzameld. Want zeg nou zelf: zelfgemaakt is toch eigenlijk altijd wel het allerlekkerste? En daarbij is het vaak ook nog eens een stuk gezonder. Veeg die bezwaren maar van tafel want je zult zien: binnen een kwartier staan al deze gerechten op tafel. Zo snel kunnen ze niet eens aan je deur staan!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Recepten voor snel avondeten

Tip!

Kun jij wel wat vaker inspiratie gebruiken? Sla dit lijstje met avondeten dan op om nóg sneller van start te kunnen gaan!

dinner-kimchi udon

Kimchi udon noodles Korean style

Met Aziatische smaakmakers zet je gemakkelijk snel avondeten op tafel. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze vlugge noedels? Een echte redactiefavoriet!

Naar het recept
Gebakken zeebaars in pittige knoflookolie

Gebakken zeebaars in pittige knoflookolie

Vergeet garnalen pili pili, deze gebakken zeebaars in pittige knoflookolie is minstens net zo lekker. Serveer met vers brood om mee in de saus te dippen. En vooruit: een groene salade erbij.

Naar het recept
Fettuccine met walnoot-saliepesto

Fettuccine met walnoot-saliepesto

Elke student weet: pasta pesto is snel klaar. Geef deze vetrouwende maaltijd een upgrade door het te maken met een spannendere saus.

Naar het recept
Cavolo-nero-pesto

Cavolo-nero-pesto

Wie de smaak te pakken heeft, kan ook met dit recept variëren. Doe dat wel in de winter: dan is de cavolo nero in het seizoen. Kun je dit nergens vinden? Gebruik dan verse boerenkool.

Naar het recept
Zalmfilet met pestokorst

Zalmfilet met pestokorst

Makkelijk, snel en wie heeft er nou geen zin in een zalmfilet met een krokant pestokorstje?! Minstens net zo lekker als bij pasta.

Naar het recept
Crispy tacos

Taco dorados de papa

Dorados betekent ‘goudkleurig’, de kleur van deze taco’s nadat ze gevuld en gebakken zijn. Omdat we dit gerecht zo’n succes vinden, spelen we een beetje vals door de aardappelpuree al van te voren af te hebben.

Naar het recept
Báhn mì

Báhn mì

Belegde broodjes zijn snel, lekker en makkelijk. Niet alleen voor de lunch want door de Vietnamese vulling met vlees en groenten is dit recept wat ons betreft ook heel geschikt als snel avondeten.

Naar het recept
Snelle garnalentaco’s

Snelle garnalentaco’s

Het grote voordeel van garnalen is dat ze snel gaar zijn. Hierdoor zet je deze taco’s al binnen een kwartier op tafel.

Naar het recept
Pasta met bietjes & ricotta

Pasta met bietjes & ricotta

Jamie Oliver over zijn recept: “Felrood, verrassend & leuk. Breid je pastarepertoire uit met deze waanzinnige bietjesversie!”

Naar het recept
gebakken tonijn

Radicchiosalade met gebakken tonijn

Gezonder dan deze salade met verse vis wordt het haast niet. Of toch wel… want er zitten ook nog eens peulvruchten bij!

Naar het recept
Spaghetti in citroen botersaus

Spaghetti met citroen-botersaus, ansjovis, parmezaan en broodkruim

Het ziltige van de ansjovis met het frisse van de citroen en het romige van de parmezaan met kookvocht en de structuur van de spaghetti die je om je vork bindt. In één woord: hemels!

Naar het recept
Gegrilde garnalen met limoen, gember & koriander

Gegrilde garnalen met limoen, gember & koriander

Garnalen onder een gloeiend hete grill is een van de snelste en makkelijkste bakplaatgerechten. Dit is een heerlijk voorgerecht, of een lichte maaltijd als je er een kom met luchtige witte rijst bij serveert.”

Naar het recept
Kimchi noodles

Kimchi-noedels met sesam-spiegelei

Wil je binnen no-time een lekkere maaltijd op tafel zetten? Probeer dan deze kimchi-noedels met sesam-spiegelei eens. Binnen tien minuten op tafel!

Naar het recept
Zuid-Indiase bimiroerbak met puy-linzen

Zuid-Indiase bimiroerbak met puy-linzen

Dit is een snelle en eenvoudige doordeweekse roerbak – geef er rijst of platbrood bij en je hebt een complete maaltijd.

Naar het recept
Cover voor

Kikkererwtenburger

De kikkererwtenburger, of falafel, wordt steeds populairder en wij begrijpen goed waarom. Deze snelle maaltijd is gezond en lekker!

Naar het recept
Foodies favoriet
Kimchi noodles

Kimchi-noedels met sesam-spiegelei

Wil je binnen no-time een lekkere maaltijd op tafel zetten? Probeer dan deze kimchi-noedels met sesam-spiegelei eens. Binnen tien minuten op tafel!

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

  • 100 g udonnoedels (of 300 g kant-en-klare udonnoedels)
  • 6 lente-uitjes (fijngehakt)
  • 1 el sesamolie
  • 160 g sperziebonen (schoongemaakt en gehalveerd)
  • stukje gember (ongeveer 3 cm geschild en fijngehakt)
  • 4 el kimchi (fijngehakt)
  • 2 eieren
  • 1 tl sesamzaad
  • 1 el sojasaus
  • 1 rode peper (in ringetjes)

Bereiding

  1. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Of doe de kantenklare noedels in een vergiet en giet er kokend water overheen. Laat uitlekken.

  2. Houd een handje lente-ui achter voor de garnering. Verhit ½ el olie in een wok op hoog vuur en roerbak er de overige lente-ui en de sperziebonen 2-3 minuten in tot de sperziebonen gaar zijn maar nog een stevige bite hebben. Voeg de gember en de kimchi toe en roerbak 1 minuut verder. Voeg de noedels toe en roerbak het geheel nog 2 minuten tot de noedels goed heet zijn.

  3. Verhit intussen de overige olie in een kleine koekenpan met antiaanbaklaag en bak er van de eieren spiegeleieren van tot het eiwit goudbruine randjes krijgt en de eidooiers nog een beetje zacht zijn. Bestrooi met het sesamzaad en bak nog 30 seconden, terwijl je de olie uit de pan over de eieren lepelt.

  4. Voeg de sojasaus toe aan de noedels en hussel kort door elkaar. Verdeel de noedels over twee kommen, leg er een spiegelei bovenop en maak af met de achtergehouden lente-ui en de rode peper.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Anna Glover Foto’s: Tara Fisher Styling: Agathé Gits Foodstyling: Elena Silcock

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!