Na een lange dag met veel afspraken zoals sportclubjes en vergaderingen, begrijpen wij best dat je geen puf hebt om óók nog te bedenken wat je op tafel moet gaan zetten. Daarom helpen we je een handje met heel veel recepten voor snel avondeten. Binnen een kwartier staan ze al op tafel!
Sommige dagen zijn al druk genoeg en om te voorkomen dat je dan naar je vaste afhaaladres gaat, hebben wij heel veel snelle avondeten recepten voor je verzameld. Want zeg nou zelf: zelfgemaakt is toch eigenlijk altijd wel het allerlekkerste? En daarbij is het vaak ook nog eens een stuk gezonder. Veeg die bezwaren maar van tafel want je zult zien: binnen een kwartier staan al deze gerechten op tafel. Zo snel kunnen ze niet eens aan je deur staan!
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Recepten voor snel avondeten
Tip!
Shop een losse editie van Foodies Magazine al vanaf 6,50
Kun jij wel wat vaker inspiratie gebruiken? Sla dit lijstje met avondeten dan op om nóg sneller van start te kunnen gaan!
Kimchi udon noodles Korean style
Met Aziatische smaakmakers zet je gemakkelijk snel avondeten op tafel. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze vlugge noedels? Een echte redactiefavoriet!
Gebakken zeebaars in pittige knoflookolie
Vergeet garnalen pili pili, deze gebakken zeebaars in pittige knoflookolie is minstens net zo lekker. Serveer met vers brood om mee in de saus te dippen. En vooruit: een groene salade erbij.
Fettuccine met walnoot-saliepesto
Elke student weet: pasta pesto is snel klaar. Geef deze vetrouwende maaltijd een upgrade door het te maken met een spannendere saus.
Cavolo-nero-pesto
Wie de smaak te pakken heeft, kan ook met dit recept variëren. Doe dat wel in de winter: dan is de cavolo nero in het seizoen. Kun je dit nergens vinden? Gebruik dan verse boerenkool.
Zalmfilet met pestokorst
Makkelijk, snel en wie heeft er nou geen zin in een zalmfilet met een krokant pestokorstje?! Minstens net zo lekker als bij pasta.
Taco dorados de papa
Dorados betekent ‘goudkleurig’, de kleur van deze taco’s nadat ze gevuld en gebakken zijn. Omdat we dit gerecht zo’n succes vinden, spelen we een beetje vals door de aardappelpuree al van te voren af te hebben.
Báhn mì
Belegde broodjes zijn snel, lekker en makkelijk. Niet alleen voor de lunch want door de Vietnamese vulling met vlees en groenten is dit recept wat ons betreft ook heel geschikt als snel avondeten.
Snelle garnalentaco’s
Het grote voordeel van garnalen is dat ze snel gaar zijn. Hierdoor zet je deze taco’s al binnen een kwartier op tafel.
Pasta met bietjes & ricotta
Jamie Oliver over zijn recept: “Felrood, verrassend & leuk. Breid je pastarepertoire uit met deze waanzinnige bietjesversie!”
Radicchiosalade met gebakken tonijn
Gezonder dan deze salade met verse vis wordt het haast niet. Of toch wel… want er zitten ook nog eens peulvruchten bij!
Spaghetti met citroen-botersaus, ansjovis, parmezaan en broodkruim
Het ziltige van de ansjovis met het frisse van de citroen en het romige van de parmezaan met kookvocht en de structuur van de spaghetti die je om je vork bindt. In één woord: hemels!
Gegrilde garnalen met limoen, gember & koriander
Garnalen onder een gloeiend hete grill is een van de snelste en makkelijkste bakplaatgerechten. Dit is een heerlijk voorgerecht, of een lichte maaltijd als je er een kom met luchtige witte rijst bij serveert.”
Kimchi-noedels met sesam-spiegelei
Wil je binnen no-time een lekkere maaltijd op tafel zetten? Probeer dan deze kimchi-noedels met sesam-spiegelei eens. Binnen tien minuten op tafel!
Zuid-Indiase bimiroerbak met puy-linzen
Dit is een snelle en eenvoudige doordeweekse roerbak – geef er rijst of platbrood bij en je hebt een complete maaltijd.
Kikkererwtenburger
De kikkererwtenburger, of falafel, wordt steeds populairder en wij begrijpen goed waarom. Deze snelle maaltijd is gezond en lekker!
Kimchi-noedels met sesam-spiegelei
Wil je binnen no-time een lekkere maaltijd op tafel zetten? Probeer dan deze kimchi-noedels met sesam-spiegelei eens. Binnen tien minuten op tafel!
Ingrediënten
- 100 g udonnoedels (of 300 g kant-en-klare udonnoedels)
- 6 lente-uitjes (fijngehakt)
- 1 el sesamolie
- 160 g sperziebonen (schoongemaakt en gehalveerd)
- stukje gember (ongeveer 3 cm geschild en fijngehakt)
- 4 el kimchi (fijngehakt)
- 2 eieren
- 1 tl sesamzaad
- 1 el sojasaus
- 1 rode peper (in ringetjes)
Bereiding
Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Of doe de kantenklare noedels in een vergiet en giet er kokend water overheen. Laat uitlekken.
Houd een handje lente-ui achter voor de garnering. Verhit ½ el olie in een wok op hoog vuur en roerbak er de overige lente-ui en de sperziebonen 2-3 minuten in tot de sperziebonen gaar zijn maar nog een stevige bite hebben. Voeg de gember en de kimchi toe en roerbak 1 minuut verder. Voeg de noedels toe en roerbak het geheel nog 2 minuten tot de noedels goed heet zijn.
Verhit intussen de overige olie in een kleine koekenpan met antiaanbaklaag en bak er van de eieren spiegeleieren van tot het eiwit goudbruine randjes krijgt en de eidooiers nog een beetje zacht zijn. Bestrooi met het sesamzaad en bak nog 30 seconden, terwijl je de olie uit de pan over de eieren lepelt.
Voeg de sojasaus toe aan de noedels en hussel kort door elkaar. Verdeel de noedels over twee kommen, leg er een spiegelei bovenop en maak af met de achtergehouden lente-ui en de rode peper.
© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Anna Glover Foto’s: Tara Fisher Styling: Agathé Gits Foodstyling: Elena Silcock
Onze tips
Afhaal favorieten: 9x recepten die je net zo goed zelf kunt maken
Broccoli wokken: 5x snelle recepten
Snelle koude borrelhapjes: 7x recepten
Snelle vegetarische recepten: 8x lekkere ideeën
Griekse gerechten: 12x inspiratie voor thuis op tafel
Deze curry recepten wil je vanavond nog maken
6x romantische gerechten voor twee personen
Must-haves: deze producten uit de toko wil je halen
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.