Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Mosterdsoep met prei en vegetarische kipnuggets

Snelle vegetarische recepten: 8x lekkere ideeën

Profielfoto van YvonneYvonne Doorten

Af en toe een dagje zonder vlees? Je hoeft geen vegetariër te zijn om te genieten van deze snelle vegetarische recepten! Steeds meer mensen kiezen bewust voor minder vlees. Wij verzamelden heerlijke snelle vegetarische recepten die ook nog eens binnen een half uur op tafel staan.

Snelle vegetarische recepten

Wat dacht je bijvoorbeeld van een heerlijke soep, een pizza van flatbread of een pita falafel? Allemaal vegetarisch én snel. Binnen een half uur tover je deze heerlijke gerechten op tafel. Oftewel, perfect voor een drukke doordeweekse dag. Wij helpen je graag aan inspiratie, daarom maakten we speciaal voor jou een lijstje met zeven heerlijke en snelle vegetarische recepten.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Tip!

Mosterdsoep met prei en vegetarische kipnuggets

Mosterdsoep met prei en vegetarische kipnuggets

Mosterd geeft deze soep een romige en ietwat pittige smaak. Heerlijk in combinatie met de knapperige, vegetarische kipnuggets erdoor!

Naar het recept
Vegetarische mapo tofu

Vegetarische mapo tofu

Mapo tofu is een populair en smaakvol gerecht uit de Sichuan-keuken, bekend om zijn pittige, kruidige en licht verdovende smaken. Lekker met rijst of wat brood.

Naar het recept
Broodje falafel valle del sol

Broodje falafel

Volgens het meest waarschijnlijke scenario is falafel in de 19e eeuw in Egypte ontstaan. De eerste falafel werd in plaats van kikkererwten van tuinbonen gemaakt, een gangbaar ingrediënt in de regio. De naam ‘falafel’ is dan waarschijnlijk ook ontleend aan ‘fava’ of ‘faba’ – dit is hoe tuinbonen in verschillende talen heten. Maar geef ons maar die met kikkererwten!

Naar het recept
snelle vegetarische recepten Paddenstoelenburger

Paddenstoelenburger

Deze paddenstoelenburger is net zo lekker als-ie eruitziet. Het is bovendien een goeie vleesvervanger, door de toevoeging van noten en bonen. Voor de variant op de foto zijn kastanjechampignons en shiitake gebruikt, maar kies vooral de soorten die jij het lekkerst vindt.

Naar het recept
Kaasfondue uit de oven met aardappel en augurk

Kaasfondue uit de oven met aardappel en augurk

Dit is een ultiem no waste-recept. Ideaal om alle restjes kaas in je koelkast in één keer op te maken. Heb je ook nog restjes groenten liggen? Snijd ze in reepjes en serveer ze erbij. Lekker om in de fondue te dippen. En… Kaas is baas! Meer lezen over kaasfondue? Lees dan eens ons artikel over wat je allemaal bij kaasfondue kunt eten.

Naar het recept
Flatbreadpizza met bimi

Flatbreadpizza met bimi

Heb je al weleens een pizza gemaakt van flatbread? De bimi en kikkererwten zorgen voor je dagelijkse portie vitamines en mineralen. Snelle vegetarische recepten op en top, binnen een half uur ga je aan tafel. De oven doet ook nog eens het meeste werk!

Naar het recept
snelle vegetarische recepten vegan quesadilla

Vegan quesadilla deluxe

Natuurlijk ken je ‘m van TikTok, de tortilla wrap hack. Zag er grandioos uit, dus ook wij zijn de keuken ingedoken. Eindresultaat? De quesadilla 2.0! Wat heb je nodig? Veel groenten, tempeh, vegan kaas en sriracha, daarna vouw je hem drie keer dubbel en gaat hij onder de gril. Grandioos genieten!

Naar het recept
Wat is paneer: spicy paneer

Spicy paneer met groene linzen

Vegetarische inspiratie nodig? Deze spicy paneer is pittig en voedzaam. Binnen een half uurtje op tafel: fijn voor doordeweeks!

Naar het recept
REDACTIEFAVORIET
Mosterdsoep met prei en vegetarische kipnuggets

Mosterdsoep met prei en vegetarische kipnuggets

Mosterd geeft deze soep een romige en ietwat pittige smaak. Heerlijk in combinatie met de knapperige, vegetarische kipnuggets erdoor!

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

1 verpakking Meatless Chickenless Nuggets
1 witte ui (gesnipperd)
2 teentjes knoflook (fijngehakt)
2 preien (in plakjes gesneden)
1 el olie
150 g aardappels (geschild en in kleine blokjes gesneden)
700 ml groentebouillon
3 el grove mosterd
1 el pompoenzaadjes
1 el chilivlokken

Bereiding

  1. Verhit de olie in de pan en bak de ui, knoflook en prei 4 minuten op laag vuur.

  2. Voeg de groentebouillon, aardappels en mosterd toe aan de pan. Laat het 20 minuten koken.

  3. Bereid ondertussen de kipnuggets volgens de instructies op de verpakking.

  4. Pureer de soep na 20 minuten koken met een staafmixer tot een dikke soep.

  5. Snijd de kipnuggets in knapperige stukjes.

  6. Serveer de soep met de stukjes kipnugget, pompoenzaadjes, preigroen en chilivlokken.

Receptuur & fotografie: Living The Green Life i.s.m. Meatless Farm

Onze tips

Profielfoto van

Yvonne Doorten

Hoofdredacteur

Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!