
Vegetarische mapo tofu
Gemiddeld
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Bereiding
1. Verhit een paar el olie in een koekenpan en bak er de shiitake in tot ze echt mooi bruin zijn gekleurd, dat duurt 7-10 minuten. Dit geeft het gerecht een hartige en vlezige smaak dus wees echt geduldig.
2. Haal de paddenstoelen uit de pan en zet apart. Doe eventueel nog wat extra olie in de pan (er moet in totaal ca. 2 el in de pan zitten) en bak de sichuanese chilipasta ca. 1 minuut. Voeg de gember, knoflook, de zwarte boontjes en het wit van de bosui toe en bak ca. 1 minuut tot het heel geurig ruikt.
3. Voeg de tofu en 300 ml water aan de pan toe. Meng de maïzena met een paar el water tot een papje en voeg toe. Roer nog even tot de saus dikker wordt, ca. 30 seconden, en draai het vuur uit.
4. Maal de sichuanpeper fijn in een vijzel of kruidenmolentje. Strooi over de mapo tofu samen met het groen van de bosui.