Kaasfondue uit de oven met aardappel en augurk
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Meng de geraspte kaas met de maizena in een kom. Prak er de overige kazen en de melk in porties doorheen tot alles goed door elkaar gemengd is. Roer 1 el bieslook erdoorheen en breng op smaak met peper.
Schep het kaasmengsel in een ovenschaaltje en strij k glad. Bak 20-25 minuten in de oven tot het geheel borrelt en de bovenkant mooi begint te kleuren. Kook intussen de krieltjes 10-15 minuten in water met wat zout tot ze zacht zijn. Giet af.
Zet de ovenschaal evt. kort onder de grill voor een goudbruin korstje. Bestrooi de fondue met wat extra bieslook en serveer met de krieltjes, augurken en zilveruitjes aan houten prikkers om in de fondue te dippen.