Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Kaasfondue uit de oven met aardappel en augurk

Kaasfondue uit de oven met aardappel en augurk

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Voor erbij

Benodigdheden

  • houten prikkers
Dit is een ultiem no waste-recept. Ideaal om alle restjes kaas in je koelkast in één keer op te maken. Heb je ook nog restjes groenten liggen? Snijd ze in reepjes en serveer ze erbij . Lekker om in de fondue te dippen.
Gebruik geen light roomkaas voor dit recept, dan wordt je fondue in de oven waterig en smelten de kazen niet tot een mooi geheel.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Meng de geraspte kaas met de maizena in een kom. Prak er de overige kazen en de melk in porties doorheen tot alles goed door elkaar gemengd is. Roer 1 el bieslook erdoorheen en breng op smaak met peper.

  2. Schep het kaasmengsel in een ovenschaaltje en strij k glad. Bak 20-25 minuten in de oven tot het geheel borrelt en de bovenkant mooi begint te kleuren. Kook intussen de krieltjes 10-15 minuten in water met wat zout tot ze zacht zijn. Giet af.

  3. Zet de ovenschaal evt. kort onder de grill voor een goudbruin korstje. Bestrooi de fondue met wat extra bieslook en serveer met de krieltjes, augurken en zilveruitjes aan houten prikkers om in de fondue te dippen.

Per portie: 261 kcal | 3 g koolhydraten | 13 g eiwit | 22 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s, styling en foodstyling: Stuart Ovenden

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)