Paddenstoelenburger
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
1. Snijd grote paddenstoelen in vieren en halveer middelgrote paddenstoelen. Laat kleine paddenstoelen heel. Verhit een koekenpan zonder olie of boter op hoog vuur en bak er de paddenstoelen met een snuf zout ca. 2 minuten in. Voeg 2 el olie, de knoflook en de tijm toe en breng op smaak met zout en peper. Bak nog ca. 3 minuten verder op middelhoog vuur. Laat afkoelen.
2. Spoel intussen de bruine bonen onder koud stromend water, laat uitlekken en dep droog met keukenpapier. Doe de bonen in een kom en prak met een vork. Meng de eieren, het paneermeel, de walnoten, de paddenstoelen en de kaas door de bonen. Vorm met natte handen 4 burgers van het mengsel.
3. Verhit 2 el olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de burgers er in 8-10 minuten met een deksel op de pan goudbruin en gaar in. Draai de burgers halverwege om.
4. Snijd de broodjes open. Bestrijk de onderste helften met de ketchup, beleg met de rucola en leg er de burgers op.