Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
snelle vegetarische recepten Paddenstoelenburger

Paddenstoelenburger

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Laura: “Deze paddenstoelenburger is net zo lekker als-ie eruitziet. Het is bovendien een goeie vleesvervanger, door de toevoeging van noten en bonen. Ik heb voor de variant op de foto kastanjechampignons en shiitake gebruikt, maar kies vooral de soorten die jij het lekkerst vindt.”

Bereiding

  1. 1. Snijd grote paddenstoelen in vieren en halveer middelgrote paddenstoelen. Laat kleine paddenstoelen heel. Verhit een koekenpan zonder olie of boter op hoog vuur en bak er de paddenstoelen met een snuf zout ca. 2 minuten in. Voeg 2 el olie, de knoflook en de tijm toe en breng op smaak met zout en peper. Bak nog ca. 3 minuten verder op middelhoog vuur. Laat afkoelen.

  2. 2. Spoel intussen de bruine bonen onder koud stromend water, laat uitlekken en dep droog met keukenpapier. Doe de bonen in een kom en prak met een vork. Meng de eieren, het paneermeel, de walnoten, de paddenstoelen en de kaas door de bonen. Vorm met natte handen 4 burgers van het mengsel.

  3. 3. Verhit 2 el olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de burgers er in 8-10 minuten met een deksel op de pan goudbruin en gaar in. Draai de burgers halverwege om.

  4. 4. Snijd de broodjes open. Bestrijk de onderste helften met de ketchup, beleg met de rucola en leg er de burgers op.

Per portie: 695 kcal | 49 g koolhydraten | 28 g eiwit | 40 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)

Lekker lokaal

€ 15,00
Lekker lokaal_2D