Gegrilde garnalen met limoen, gember & koriander
Eenvoudig2 personen15 minuten bereiden
Rukmini: "Garnalen onder een gloeiend hete grill is een van de snelste en makkelijkste bakplaatgerechten. Dit is een heerlijk voorgerecht, of een lichte maaltijd als je er een kom met luchtige witte rijst bij serveert."
Ingrediënten
- 180 g rauwe garnalen
- 200 g gemengde shiitakes en oesterzwammen
- geraspte schil en sap van 1 biologische limoen
- 2,5 cm gember (geraspt)
- 2 tenen knoflook (geraspt)
- 1 el olijfolie
- ½ rode chilipeper (fijngesneden)
- 3 lente-uitjes (in dunne ringetjes)
- handvol verse koriander (grof gesneden)
- zeezout of vissaus
Kook mee!Deel je tasty foto’s van dit recept via Instagram of Facebook met #iamfoodies!
Bereiding
- Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
- Schep alle ingrediënten (behalve de verse koriander) in een grote ovenschaal door elkaar en verspreid ze zodat ze in een enkele laag liggen. Breng op smaak met zeezout of vissaus.
- Zet de bakplaat 5 minuten vlak onder de grill, tot alle garnalen egaal roze en gaar zijn. Proef en voeg als dat nodig is extra zout of vissaus toe. Bestrooi met verse koriander en dien meteen op.

Uit het boek:
De makkelijke bakplaat