Taco dorados de papa
Eenvoudig
10 minuten bereidingstijd10 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Voeg de aardappelpuree, chipotlepuree, het komijnpoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, zout en de zwarte peper toe aan een mengkom, roer goed door elkaar en breng indien nodig verder op smaak.
Leg 10 tortilla’s op elkaar, dek af met een schone theedoek en zet 1 minuut in de magnetron. Herhaal met de overige tortilla’s.
Schep een flinke lepel aardappelmengsel op één kant van een tortilla, vouw de andere kant erover en druk licht aan; druk de randjes niet aan! Als er vulling ontsnapt, kun je de rand van de tortilla vastzetten met een cocktailprikker. Herhaal met de rest van de tortilla’s.
Vul een grote (gietijzeren) koekenpan met een laagje olie van circa 5 mm en zet de pan op hoog vuur. Bak de dorado’s zodra de olie heet is circa 2 minuten aan beide kanten, tot ze krokant zijn. Serveer met de avocadocrème, pico de gallo en queso fresco.