
Spaghetti met citroen-botersaus, ansjovis, parmezaan en broodkruim
Eenvoudig
15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd
Bereiding
Rasp de Parmezaanse kaas heel fijn. Let op: dit is meer werk dan je denkt.
Rasp twee citroenen en pers er een van uit.
Kook de spaghetti in een ruime hoeveelheid water met zout in ongeveer 8 minuten al dente.
Bak na 4 minuten de ansjovis in de roomboter en hun eigen olie. Roer voorzichtig tot de ansjovis verpulverd is. Voeg dan het citroensap en de helft van de zeste toe.
Als de pasta beetgaar is, pak het dan met een tang uit de pan en roer door de saus. Roer een grote eetlepel van het nog kokende kookvocht door de pasta. Strooi de kaas eroverheen en roer snel door.
Serveer in diepe borden en bestrooi met broodkruim, de rest van de zeste, een snuf zwarte peper en verse basilicum.
Jadis’ Lemon Kitchen
€ 22,50