Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
Roerbaknoedels met broccoli

Broccoli wokken: 5x snelle recepten

Advertentie

De tijd dat we de roosjes broccoli tot moes kookten is voorbij, want wist je dat je de groente veel smaakvoller kan bereiden? Broccoli wokken is bijvoorbeeld ontzettend lekker. Probeer deze snelle recepten maar eens!

Brocolli wokken

Waarom broccoli koken als je ook broccoli wokken kan? De groente behoudt zijn bite en krijgt extra veel smaak. Hartstikke lekker dus én ook nog eens verrassend eenvoudig.

Het enige wat je hoeft te doen is de groente in gelijke stukken snijden en toevoegen aan een hete wok met wat olie erin. Broccoli wokken duurt zo’n zeven tot acht minuten. Daarna is de groente gaar en kun je het zo eten, of verwerken in heerlijke gerechten.

Wil je iedere week het weekmenu en de lekkerste recepten in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Foodies favoriet
Broccoli_Curry

Broccolicurry

Veel curry’s worden met bloemkool gemaakt maar wist je dat met broccoli minstens net zo goed smaakt? Niet alleen vanwege de smaak, maar ook vanwege de presentatie. Het groen steekt mooi af tegen de gele saus. Vergeet alleen niet van te voren de groente te wokken; zo blijft het lekker knapperig.

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

  • 500 g broccoli (in roosjes)
  • 3 el ghee (of kokosolie)
  • 2,5 cm gemberwortel (fijngeraspt)
  • 70 g kokos (geraspt)
  • 3 el geroosterd sesamzaad
  • 70 g geroosterde pinda’s
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl kurkumapoeder
  • 1 ui (fijngesneden)
  • 2 groene chilipepers (fijngehakt)
  • 3 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 3 tomaten (grofgehakt)
  • 1 blik kokosmelk (à 400 ml)
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • 1/2 tl garam masala
  • rijst (of puri’s of chapati’s – voor erbij)

Bereiding

  1. Verhit wat water en stoom hierin de broccoliroosjes in ongeveer 3 minuten beetgaar. Je moet met een vork in de zijkant van de roosjes kunnen prikken, maar je moet nog wel weerstand voelen. Zet apart.

  2. Verhit een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur en voeg de ghee of de kokosolie toe. Roer de gemberwortel, de kokos, 2 eetlepels van het sesamzaad, de pindaʼs, het chilipoeder en het kurkumapoeder met een spatel door de hete ghee of olie en bak al roerend 3 minuten.

  3. Roer de ui en de chilipepers erdoor en bak ongeveer 5 minuten, tot de ui zacht en glazig is en bruin begint te worden.

  4. Voeg de knoflook toe en roer goed door. Voeg, zodra het aroma van de knoflook vrijkomt, de tomatenblokjes toe, gevolgd door de voorgekookte broccoli en de kokosmelk. Verwarm de broccoli, maar zorg ervoor dat de broccoli niet slap wordt.

  5. Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met de garam masala en de rest van het sesamzaad. Serveer direct met rijst, puriʼs of chapatiʼs.

Snelle recepten met broccoli

Ga jij broccoli wokken en kun je nog wel wat inspiratie gebruiken? Bekijk deze snelle recepten met broccoli dan maar eens. Vis, vlees en vega: er zit voor iedereen wat tussen!

lekker door de week sesamzalm

Sesamzalm met srirachasaus

Gebakken broccoli gaat heel goed samen met zalm. De sesamzalm krijgt een authentiek Aziatisch tintje door mirin, de zoete rijstwijn. Heb je dit niet in huis? Dan kun je het eventueel vervangen door droge sherry.

Naar het recept
Pad thai met krokante tofu en broccoli

Pad thai met krokante tofu en broccoli

Het is misschien wel het bekendste gerecht uit de Thaise keuken: pad thai. Dit roerbakgerecht maak je nog lekkerder, en gezonder, door er wat broccoli aan toe te voegen. Maar niet alleen de broccoli maakt het gerecht knapperig, ook de krokante tofu. Voor iedereen die niet van tofu houdt: probeer deze pad thai en je bent gegarandeerd om.

Naar het recept
yaki udon noodles

Yaki udon noedels

Heb je de smaak te pakken? Maak dan ook eens deze variatie met yaki udon noedels. Dit zijn wat dikkere noedels waaraan de saus goed blijft kleven. Zo zet je eenvoudig een smaakvol gerecht op tafel.

Naar het recept
Roerbaknoedels met broccoli

Roerbaknoedels met broccoli

Er zijn van die dagen dat je geen tijd of zin hebt om lang in de keuken te staan. Dan is een snel wokje de uitkomst. Dit recept met noedels en broccoli is gezond, snel én lekker.

Naar het recept

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!