Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Roerbaknoedels met broccoli

Broccoli wokken: 5x snelle recepten

Advertentie

De tijd dat we de roosjes broccoli tot moes kookten is voorbij, want wist je dat je de groente veel smaakvoller kan bereiden? Broccoli wokken is bijvoorbeeld ontzettend lekker. Probeer deze snelle recepten maar eens!

Brocolli wokken

Waarom broccoli koken als je ook broccoli wokken kan? De groente behoudt zijn bite en krijgt extra veel smaak. Hartstikke lekker dus én ook nog eens verrassend eenvoudig.

Het enige wat je hoeft te doen is de groente in gelijke stukken snijden en toevoegen aan een hete wok met wat olie erin. Broccoli wokken duurt zo’n zeven tot acht minuten. Daarna is de groente gaar en kun je het zo eten, of verwerken in heerlijke gerechten.

Wil je iedere week het weekmenu en de lekkerste recepten in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Snelle recepten met broccoli

Ga jij broccoli wokken en kun je nog wel wat inspiratie gebruiken? Bekijk deze snelle recepten met broccoli dan maar eens. Vis, vlees en vega: er zit voor iedereen wat tussen!

Roerbaknoedels met broccoli

Roerbaknoedels met broccoli

Er zijn van die dagen dat je geen tijd of zin hebt om lang in de keuken te staan. Dan is een snel wokje de uitkomst. Dit recept met noedels en broccoli is gezond, snel én lekker.

Naar het recept
Broccoli_Curry

Broccolicurry uit The Curry Guy Veggie

Veel curry’s worden met bloemkool gemaakt maar wist je dat met broccoli minstens net zo goed smaakt? Niet alleen vanwege de smaak, maar ook vanwege de presentatie. Het groen steekt mooi af tegen de gele saus. Vergeet alleen niet van te voren de groente te wokken; zo blijft het lekker knapperig.

Naar het recept
lekker door de week sesamzalm

Sesamzalm met srirachasaus

Gebakken broccoli gaat heel goed samen met zalm. De sesamzalm krijgt een authentiek Aziatisch tintje door mirin, de zoete rijstwijn. Heb je dit niet in huis? Dan kun je het eventueel vervangen door droge sherry.

Naar het recept
Pad thai met krokante tofu en broccoli

Pad thai met krokante tofu en broccoli

Het is misschien wel het bekendste gerecht uit de Thaise keuken: pad thai. Dit roerbakgerecht maak je nog lekkerder, en gezonder, door er wat broccoli aan toe te voegen. Maar niet alleen de broccoli maakt het gerecht knapperig, ook de krokante tofu. Voor iedereen die niet van tofu houdt: probeer deze pad thai en je bent gegarandeerd om.

Naar het recept
yaki udon noodles

Yaki udon noedels

Heb je de smaak te pakken? Maak dan ook eens deze variatie met yaki udon noedels. Dit zijn wat dikkere noedels waaraan de saus goed blijft kleven. Zo zet je eenvoudig een smaakvol gerecht op tafel.

Naar het recept
Foodies favoriet
Roerbaknoedels met broccoli

Broccolicurry

Er zijn van die dagen dat je geen tijd of zin hebt om lang in de keuken te staan. Dan is een snel wokje de uitkomst. Dit recept met noedels en broccoli is gezond, snel én lekker.

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

150 g eiernoedels
2 el (wok)olie
300 g (paarse) broccoli (in roosjes)
1 stengel bleekselderij (in dunne reepjes)
1 wortel (in de lengte gehalveerd en in plakjes)
3 teentjes knoflook (in dunne plakjes)
ca. 3 cm gember (in luciferreepjes)
1 rode peper (in de lengte gehalveerd en in dunne reepjes)
3 lente-uitjes (2 in stukjes van 3 cm en 1 in dunne ringetjes)
2 tl maizena
1 tl fijne kristalsuiker
1 el donkere sojasaus
2 el oestersaus
1 el sesamolie

Bereiding

  1. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, spoel kort met koud water en laat goed uitlekken. Zet apart. Verhit de olie in een wok of hapjespan op hoog vuur en roerbak er de broccoli, de selderij en de wortel 4-5 minuten in tot ze beginnen te karamelliseren. Voeg de knoflook, de gember, ¾ van de peper en de stukjes lente-ui toe en roerbak 2 minuten verder.

  2. Roer de maizena met 1 el water in een kommetje glad. Voeg 100 ml water, de suiker, de sojasaus, de oestersaus en de sesamolie toe en roer alles glad. Schenk de saus in de wok en breng aan de kook. Kook afgedekt 3-4 minuten tot de saus ingekookt is en de groenten gaar zijn. Voeg de noedels toe en roerbak nog 1-2 minuten tot de noedels goed heet zijn.

  3. Verdeel de noedels over twee kommen. Garneer met de ringetjes lente-ui en de overige rode peper.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: Danielle Wood Styling: Rob Merrett Foodstyling: Libby Silbermann

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Team foodies

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!