
Hoe lang moet broccoli koken?
Lees verder na de advertentie
Laten we beginnen met het antwoord op de belangrijkste vraag: ‘hoelang moet broccoli koken?’. Want alleen zo weet je hoe je broccoli het beste kan bereiden. Voor een perfecte gaarheid kook je de groente ongeveer vier tot vijf minuten in kokend water.
Wil je ook iedere week zulke handige kooktips en de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Broccoli koken
Tip!

Shop een losse editie van Foodies Magazine al vanaf 6,50
Broccoli koken en bereiden lijkt zo makkelijk, maar je moet toch net even weten hoe het moet.
- Voor het bereiden van broccoli, vul je eerst een (kook)pan met water. Voeg hier een snufje zout aan toe en breng aan de kook.
- Spoel vervolgens de broccoli af in een vergiet om eventueel zand te verwijderen en snijd de stronk af.
- Gooi de stronk niet weg, deze kan je gewoon opeten. Snijd hiervoor het onderste gedeelte van de stronk af en schil ‘m.
- De stronk snijd je vervolgens in gelijke stukken. De overgebleven broccoli snijd je in roosjes.
- Voeg de gesneden broccoli aan de pan toe en laat het ongeveer vier tot vijf minuten koken.
Wil je zeker weten dat de broccoli gaar is? Prik er dan met een mes of vork in. Wanneer dit geen moeite kost, is de groente goed gaar.
Broccoli bereiden
Naast koken, kan je broccoli ook (roer)bakken, wokken, stoven of stomen. Hier kan je dezelfde bereidingstijd voor aanhouden. Alleen stoven duurt wat langer. Denk hierbij aan een bereidingstijd van acht tot vijftien minuten. De broccoli is gaar wanneer je er met je vork in kan prikken.
Broccoli roosteren
De beste manier om je broccoli lekkerste crispy te maken. Je kunt de roosjes heerlijk knapperig maken door deze te roosteren in de oven. Je marineert ze na het snijden in olie, voegt hier je favoriete saus en kruiden aan toe en je roostert hem voor 20 minuten op 180 graden.
Recepten met broccoli
Doordat broccoli zo snel gaar is, kan je de groente hartstikke makkelijk bereiden. Broccoli is in soep, bij een avgātje of zelfs gewoon zo als snack. Kan je wel wat inspiratie gebruiken? Bekijk dan de onderstaande recepten met broccoli.

Focaccia gevuld met broccoli en mozzarella
Broccoli op je broodje? Jazeker! Beleg je focaccia eens met broccoli en mozzarella. Dat is weer eens wat anders dan de standaard pesto en tomaat en minstens net zo lekker. Probeer maar!

Broccolipasta met pijnboompitten
Veel heeft deze pasta absoluut niet nodig. Broccoli, citroen, knoflook en wat pijnboompitten maken dit tot een simpele en gezonde pasta. Oh ja, en niet te vergeten; ontzettend lekker. Zo snel ging broccoli koken nog nooit!

Tian met broccoli, courgette en venkel
Mooi gerangschikte, geroosterde groenten met een frisse dressing en knapperige noten. Zo makkelijk maak jij van groenten een echte eyecatcher!
Onze tips

Van airfryer naar oven: tips en trucs

Soep bewaren in de koelkast of vriezer? Zo lang blijft het goed

Avocado snijden zonder snijwonden? Dit is de truc

Eieren koken in de airfryer: zo doe je dat

Chocolade tempereren: zo doe je dit stap voor stap

Kan aluminiumfolie veilig in de oven? Zo doe je dat

Dit zijn de lekkerste lokale seizoensgroenten in februari

Moet je een airfryer voorverwarmen: dit is de beste manier

Mals stoofvlees maken: de lekkerste recepten en tips

Dumplings maken: dat doe je zo

Aluminiumfolie in de airfryer: kan dit?

Met deze recepten maak je restjes jam makkelijk op!

Keukenhack: zo kun je hard ijs makkelijk scheppen

Aangekoekte airfryer schoonmaken: zo doe je dat

Wat is het verschil tussen snert en erwtensoep?

Bakpapier in de airfryer: kan dat?
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.