Pad thai met krokante tofu en broccoli
Eenvoudig
Advertentie
Bereiding
Laat de rijstnoedels minstens 10 minuten weken in koud water tot ze zacht zijn. Leg de tofoe tussen twee vellen keukenpapier op een bord of een schoon werkvlak. Leg er een klein bord op en zet een blik of gewicht op het bord. Laat de tofoe zo een half uur uitlekken.
Meng de ingrediënten voor de saus met 4 eetlepels koud water in een kleine kom. Zet de saus apart. Snijd de broccoli in roosjes en snijd de stronken in plakken. Houd ze gescheiden.
Snijd de tofoe in 1 cm dikke plakken die half zo lang zijn als je pink. Verhit 3 eetlepels olie op halfhoog tot hoog vuur in een grote koekenpan met antiaanbaklaag. Bak de tofoe in 6-8 minuten goudbruin. Keer hem om de minuut. Voeg de sojasaus toe en roer het geheel 30 seconden (pas op, de saus kan spatten). Schep de tofoe met een schuimspaan op een bord. Houd hem warm in de oven.
Veeg de afgekoelde pan schoon met keukenpapier en voeg nog wat eetlepels olie toe. Zet de pan op halfhoog vuur. Bak de knoflook en gember 2 minuten in de hete olie. Voeg de broccolistronk, uitgelekte noedels en 6 eetlepels water toe. Bak het mengsel 3-4 minuten tot de stukken broccolistronk mals zijn en de noedels knapperig worden.
Voeg de broccoliroosjes, de saus en het grootste deel van de lente-uitjes toe, met nog 2 eetlepels water. Roer het mengsel en bak het nog 3-4 minuten tot de noedels zacht genoeg zijn om te eten. Duw de noedels naar de zijkant van de wok, voeg nog wat olie toe. Voeg nu eventueel de eieren toe, prik de dooiers stuk en wacht tot de eieren beginnen te stollen. Roerbak ze en roer ze door de noedels.
Spatel van het vuur de taugé door het mengsel. Verdeel de noedels over vier warme borden. Strooi de pinda’s en de resterende lente-uitjes erover. Verdeel de chilipepers, kruiden en gebakken sjalotten erover. Pers er een limoen over uit en serveer de pad Thai direct met partjes van de andere limoen.