Foodies 10/2024
Wij gaan bakken
Cover van
Roerbaknoedels met broccoli

Roerbaknoedels met broccoli

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Bereiding

  1. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, spoel kort met koud water en laat goed uitlekken. Zet apart. Verhit de olie in een wok of hapjespan op hoog vuur en roerbak er de broccoli, de selderij en de wortel 4-5 minuten in tot ze beginnen te karamelliseren. Voeg de knoflook, de gember, ¾ van de peper en de stukjes lente-ui toe en roerbak 2 minuten verder.

  2. Roer de maizena met 1 el water in een kommetje glad. Voeg 100 ml water, de suiker, de sojasaus, de oestersaus en de sesamolie toe en roer alles glad. Schenk de saus in de wok en breng aan de kook. Kook afgedekt 3-4 minuten tot de saus ingekookt is en de groenten gaar zijn. Voeg de noedels toe en roerbak nog 1-2 minuten tot de noedels goed heet zijn.

  3. Verdeel de noedels over twee kommen. Garneer met de ringetjes lente-ui en de overige rode peper.

Per portie: 473 kcal | 51 g koolhydraten | 14 g eiwit | 21 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: Danielle Wood Styling: Rob Merrett Foodstyling: Libby Silbermann

Wat vind jij van dit recept?

4.4 / 5.0 (7 stemmen)