Rukmini Iyer: "Dit is een snelle en eenvoudige doordeweekse roerbak - geef er rijst of platbrood bij en je hebt een complete maaltijd. Bimi is hier perfect omdat het stevig blijft en prachtig smaakt bij de eenvoudige mosterd-komijnolie. Een theelepel chilivlokken geeft het gerecht een flinke kick; houd je van milder eten, voeg dan maar een halve theelepel toe."
Rukmini Iyer: "Dit is een snelle en eenvoudige doordeweekse roerbak - geef er rijst of platbrood bij en je hebt een complete maaltijd. Bimi is hier perfect omdat het stevig blijft en prachtig smaakt bij de eenvoudige mosterd-komijnolie. Een theelepel chilivlokken geeft het gerecht een flinke kick; houd je van milder eten, voeg dan maar een halve theelepel toe."
Bereiding
Blancheer de bimi 2 minuten in een kom met kokend water.
Verhit intussen de olie in een grote koekenpan en voeg het mosterd- en komijnzaad toe. Draai het vuur matig-laag en laat ze 30 seconden spetteren, of tot het komijnzaad iets donkerder wordt. Giet de bimi af en doe de groente bij het zaad in de koekenpan.
Voeg ook de chilivlokken, kurkuma en het zeezout toe en roerbak 2-3 minuten op hoog vuur voor je de puy-linzen erbij doet. Roerbak nog 2-3 minuten op iets lager vuur en voeg het limoensap toe. Proef en voeg eventueel extra zout of olie toe.
Bestrooi met pinda’s en dien heet op, met rijst of platbrood en yoghurt.
Wat vind jij van dit recept?
Uit het boek
India Express
€ 25,99
Inspiratie in je mailbox
Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!