Zuid-Indiase bimiroerbak met puy-linzen
Eenvoudig4 personen15 minuten bereiden
Rukmini Iyer: "Dit is een snelle en eenvoudige doordeweekse roerbak - geef er rijst of platbrood bij en je hebt een complete maaltijd. Bimi is hier perfect omdat het stevig blijft en prachtig smaakt bij de eenvoudige mosterd-komijnolie. Een theelepel chilivlokken geeft het gerecht een flinke kick; houd je van milder eten, voeg dan maar een halve theelepel toe."
Ingrediënten
- 300 g bimi (gehalveerd)
- 500 g gare puy-linzen
- sap van 1 limoen
- handvol gezouten pinda's (grof gehakt)
- 2 el neutrale olie
- 1 tl mosterdzaad
- 1 tl komijnzaad
- 1 tl chilivlokken
- ½ tl kurkuma
- 1 tl zeezoutvlokken
Kook mee!Deel je tasty foto’s van dit recept via Instagram of Facebook met #iamfoodies!
Bereiding
- Blancheer de bimi 2 minuten in een kom met kokend water.
- Verhit intussen de olie in een grote koekenpan en voeg het mosterd- en komijnzaad toe. Draai het vuur matig-laag en laat ze 30 seconden spetteren, of tot het komijnzaad iets donkerder wordt. Giet de bimi af en doe de groente bij het zaad in de koekenpan.
- Voeg ook de chilivlokken, kurkuma en het zeezout toe en roerbak 2-3 minuten op hoog vuur voor je de puy-linzen erbij doet. Roerbak nog 2-3 minuten op iets lager vuur en voeg het limoensap toe. Proef en voeg eventueel extra zout of olie toe.
- Bestrooi met pinda’s en dien heet op, met rijst of platbrood en yoghurt.

Uit het boek:
India Express