Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Fettuccine met walnoot-saliepesto

Fettuccine met walnoot-saliepesto

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 3

Ingrediënten

Bereiding

  1. Breng een grote pan met water en wat zout aan de kook. Rooster intussen de walnoten in een koekenpan 3-5 minuten tot ze lichtbruin zijn en lekker nootachtig ruiken. Haal ze van het vuur en schep ze in een keukenmachine.

  2. Verhit de melk, de salieblaadjes en de knoflook langzaam op laag vuur tot de melk begint te dampen. Laat nog enkele minuten trekken, maar laat de melk niet koken. Dit haalt de bitterheid van de salie weg zonder dat de aroma’s verloren gaan. Schenk de melk samen met de salie en de knoflook bij de walnoten in de keukenmachine. Laat 1 minuut staan.

  3. Kook de fettuccine in het gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg 50 g geraspte parmezaan, 4 el olie, de peterselie en een flinke snuf zout en peper toe aan de keukenmachine en vermaal alles tot een grove pesto. Schep de pesto in een grote pan en verwarm al roerend op laag vuur. Giet de pasta af maar vang een kopje kookvocht op. Meng de pasta samen met wat kookvocht door de pesto tot een smeuïg geheel. Verdeel de pasta over borden, bedruip met nog wat olie en bestrooi met extra parmezaan.

Per portie: 727 kcal | 51 g koolhydraten | 24 g eiwit | 46 g vet

© BBC Good food / Immediate Media Receptuur en foodstyling: Rosie Mackean Foto’s: Mowie Kay

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)