Lees verder onder de advertentie
Fettuccine met walnoot-saliepesto
Eenvoudig
15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Breng een grote pan met water en wat zout aan de kook. Rooster intussen de walnoten in een koekenpan 3-5 minuten tot ze lichtbruin zijn en lekker nootachtig ruiken. Haal ze van het vuur en schep ze in een keukenmachine.
Verhit de melk, de salieblaadjes en de knoflook langzaam op laag vuur tot de melk begint te dampen. Laat nog enkele minuten trekken, maar laat de melk niet koken. Dit haalt de bitterheid van de salie weg zonder dat de aroma’s verloren gaan. Schenk de melk samen met de salie en de knoflook bij de walnoten in de keukenmachine. Laat 1 minuut staan.
Kook de fettuccine in het gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg 50 g geraspte parmezaan, 4 el olie, de peterselie en een flinke snuf zout en peper toe aan de keukenmachine en vermaal alles tot een grove pesto. Schep de pesto in een grote pan en verwarm al roerend op laag vuur. Giet de pasta af maar vang een kopje kookvocht op. Meng de pasta samen met wat kookvocht door de pesto tot een smeuïg geheel. Verdeel de pasta over borden, bedruip met nog wat olie en bestrooi met extra parmezaan.
Lees verder onder de advertentie