Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
dinner-kimchi udon

Kimchi udon noodles Korean style

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Gaar de udonnoodles 2 minuten in kokend water en spoel direct af met koud water.

  2. Snijd de bosuien in twee delen, wit en groen, en snijd beide delen in dunne ringen; bewaar de groene ringen voor de garnering. Pel de teentjes knoflook, plet ze met de platte kant van je mes en snijd ze vervolgens in kleine stukjes.

  3. Verhit de sesamolie in en wokpan en bak de witte bosuiringen en knoflook 2 minuten. Voeg de kimchi toe en bak even mee op middelhoog vuur. Doe de gochujang, lichte sojasaus en maple syrup erbij en roer tot alles goed gemengd is.

  4. Voeg nu de noodles toe en bak al omscheppend een paar minuten mee op hoog vuur. Breng op smaak met een snufje zout en peper.

  5. Schep het gerecht op een mooie schaal, garneer met de sesamzaadjes en groene ringetjes bosui en serveer.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Uit het boek

Noodles 101

€ 22,99
panterpoes boek