
Lasagne met cavolo nero, prei en ricotta
Eenvoudig
50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Blancheer de cavolo nero ca. 5 minuten in kokend water met een snufje zout. Giet af en laat goed uitlekken.
Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en fruit er de prei met een snuf zout 8-10 minuten in tot de prei heel zacht is. Voeg de knoflook toe en fruit 2 minuten verder. Houd 4 el ricotta achter. Voeg de overige ricotta en de cavolo nero toe aan de pan en roer alles goed door elkaar. Voeg genoeg bouillon toe zodat er een romige, niet al te waterige saus ontstaat. Breng op smaak met zout en peper en neem van het vuur.
Verdeel ¼ van de saus over de bodem van een met olie ingevette ovenschaal (25×18 cm). Druppel er 1 el pesto over en bedek met een laagje lasagnebladen. Herhaal dit drie keer en eindig met een laagje lasagnebladen.
Klop de 4 el ricotta met een scheutje bouillon glad en bestrijk de bovenste laag lasagnebladen ermee. Bestrooi met de parmezaan. Bak de lasagne ca. 20 minuten in de oven tot de saus borrelt en de bovenkant goudbruin begint te kleuren.