Gourmet recept: zalm met wittewijnsaus van Danny Jansen
Bij tv-kok Danny Jansen wordt het gourmetstel regelmatig op tafel getoverd. Voor iedereen die wel eens iets anders wil dan de standaard vleesschalen, schreef hij het boek Gourmetpret met Danny. Misschien wel het verrassendste hoofdstuk staat vol met vis gerechten voor de gourmet, waaronder deze zalm met wittewijnsaus. Dit zal jou en jouw gasten verbazen!
Ingrediënten
- 100 ml witte wijn
- 100 ml visbouillon
- 200 ml kookroom
- 160 g zalm zonder vel
- zout en peper
- 4 tl boter
- 4 takjes dille
Kook mee!Deel je tasty foto’s van dit recept via Instagram of Facebook met #iamfoodies!
Bereiding
Voorbereiding:
- Breng in een klein pannetje de witte wijn, visbouillon en room aan de kook en laat de vloeistof tot de helft inkoken. Laat de saus afkoelen.
- Snijd de zalm in plakjes van 0,5 centimeter dik.
Aan tafel:
- Schep per portie een lepel saus in een gourmetpannetje. Leg het pannetje vol met plakjes zalm. Bestrooi met een beetje peper en zout. Schep er 1 theelepel boter bovenop.
- Verwarm het pannetje ongeveer 3 minuten op de bakplaat, tot de saus begint te borrelen. Zet het pannetje daarna nog 2 minuten onder de grill. Garneer met een takje dille.

Recept uit het boek
Gourmetpret met Danny