Bereiding

  1. Pak de buitenkant van de springvorm in met twee grote stukken aluminiumfolie. Dit zorgt ervoor dat er tijdens het bakken geen water in de vorm komt.
  2. Maal de speculaas fijn in een keukenmachine. Meng de boter erdoor. Bedek de bodem van de springvorm met dit mengsel; verdeel het gelijkmatig met de achterkant van een lepel. Zet de springvorm in de koelkast zodat het deeg stevig wordt.
  3. Verwarm de oven voor op 175 °C. Klop de roomkaas glad met een mixer en voeg de suiker toe. Klop een voor een de eieren erdoor en voeg dan de vanille, mango en het limoensap toe.
  4. Breng ondertussen 2 liter water aan de kook. Doe de vulling over in de springvorm. Plaats de vorm in de braadslee en vul de slee met heet water, tot halverwege de hoogte van de springvorm. Zet de braadslee voorzichtig in de oven en bak tot de cheesecake stevig is, ongeveer 75 minuten. Maak ondertussen de mangocoulis.
  5. Haal de cheesecake uit de oven en verwijder het folie. Zet de vorm op een rooster en laat helemaal afkoelen. Verwijder dan voorzichtig de rand van de springvorm en verdeel de mangocoulis over de bovenkant van de cheesecake. Bewaar de taart tot het serveren in de koelkast.
  6. Om de cheesecake netjes te snijden kun je het beste een warm mes gebruiken. Vul hiervoor een hoge bak met heet water. Dompel het mes elke keer voordat je een punt snijdt in het hete water en veeg het mes tussendoor schoon. Snijd de taart op deze manier in 12 punten.
Het Caribische kookboek

Recept uit:

Het Caribische kookboek
€21,99