
Brownies: chunk it, baby.
Lees verder na de advertentie
Zwarte bonen gebruiken om je brownies gezonder te maken, vind ik echt vloeken in de kerk. Dit lekkers hoort naar mijn mening gewoon zondig te zijn met veel suiker, boter en stukjes pure chocolade. Ik maak ze het liefst volgens het recept van Donna Hay en dat is niet voor niets: bij haar gaan er grove stukken chocolade door het beslag. Donna gebruikt pure chocolade, maar zelf vind ik ze met witte chocoladestukjes ook onweerstaanbaar.
Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Doe de prikkertest NIET bij brownies
Normaal is de satéprikkertest heilig bij baksels: als die er droog uitkomt, zit je goed. Bij brownies is dit niet het geval. Een droge prikker betekent een droge brownie, terwijl je juist een lekker smeuïg exemplaar wilt serveren. Hoe weet je of je brownie gaar is? Door goed naar de bovenkant te kijken. Als die er droog uitziet, is je brownie goed. Voor de zekerheid kun je het bakblik even voorzichtig heen en weer bewegen. Wiebelt de brownie nog? Dan moet je hem nog iets langer laten garen.

Top it off
Laatst maakte ik mijn brownies voor het eerst af met een laagje ganache: de makkelijkste en lekkerste chocoladetopping ooit. Het geeft je chocoladeverleiding net even dat beetje extra. Bijkomend voordeel: van eventuele scheurtjes die tijdens het bakken zijn ontstaan zie je niets meer. Het resultaat? Een oogverblindend baksel waar iedereen van wil blijven eten. Probeer het uit met dit recept om zelf ganache te maken.
Onze tips

Kerntemperatuur kip: zo check je of hij gaar is zonder te snijden

Spaanse sangria maken: tips & recepten

Juli op z’n best: dit zijn de groenten en fruit van het seizoen

Van zure room tot crème fraîche: alle soorten room uitgelegd

Kersen ontpitten: zo doe je dat supersnel

Dit is waarom je kersen nooit in de koelkast moet bewaren

Dit is de perfecte temperatuur voor de barbecue (en zo hou je ‘m stabiel)

Bubbels met een budget: bestaat er ook goedkope champagne?

Zuid-Amerikaanse klassieker: dit moet je weten over ceviche

Wat is maple syrup en wat kun je ermee?

Spinazie koken: zo doe je dat

Zo houd je fruitvliegjes weg uit je keuken: 10 slimme tips

De marinadehack die iedere BBQ-liefhebber moet kennen

Waarom jouw kip van de BBQ altijd droog is (en hoe je het oplost)

Van sangria tot clara: deze Spaanse drankjes moet je proeven

Jord Althuizen: “Deze BBQ basics mag je niet missen”
Roxanne
Vindt de supermarkt de vervelendste plek op aarde. Kan geen recept maken zonder er haar eigen draai aan te geven – wat vaak resulteert in een totaal ander gerecht. Vindt een curry altijd een goed idee en gaat zo vaak mogelijk naar Kroatië voor cevapcici. Was webredacteur van 2019 tot 2021.