Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Zoete-aardappelbrownies

Zo bak je de allerbeste brownies

Profielfoto van RoxanneRoxanne

Advertentie

Roxanne is zelfbenoemd browniekoningin. Ze bakt de kleine chocoladeverleidingen liever dan wat dan ook, om ze vervolgens uit te delen aan buren, vrienden, haar ouders en ieder ander die wel een oppepper kan gebruiken. Want chocolade is liefde en dat geef je door. Benieuwd hoe jij ook 's werelds beste brownies bakt? Roxanne geeft je tips.

Brownies: chunk it, baby.

Zwarte bonen gebruiken om je brownies gezonder te maken, vind ik echt vloeken in de kerk. Dit lekkers hoort naar mijn mening gewoon zondig te zijn met veel suiker, boter en stukjes pure chocolade. Ik maak ze het liefst volgens het recept van Donna Hay en dat is niet voor niets: bij haar gaan er grove stukken chocolade door het beslag. Donna gebruikt pure chocolade, maar zelf vind ik ze met witte chocoladestukjes ook onweerstaanbaar.

Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Doe de prikkertest NIET bij brownies

Normaal is de satéprikkertest heilig bij baksels: als die er droog uitkomt, zit je goed. Bij brownies is dit niet het geval. Een droge prikker betekent een droge brownie, terwijl je juist een lekker smeuïg exemplaar wilt serveren. Hoe weet je of je brownie gaar is? Door goed naar de bovenkant te kijken. Als die er droog uitziet, is je brownie goed. Voor de zekerheid kun je het bakblik even voorzichtig heen en weer bewegen. Wiebelt de brownie nog? Dan moet je hem nog iets langer laten garen.

brownies

Top it off

Laatst maakte ik mijn brownies voor het eerst af met een laagje ganache: de makkelijkste en lekkerste chocoladetopping ooit. Het geeft je chocoladeverleiding net even dat beetje extra. Bijkomend voordeel: van eventuele scheurtjes die tijdens het bakken zijn ontstaan zie je niets meer. Het resultaat? Een oogverblindend baksel waar iedereen van wil blijven eten. Probeer het uit met dit recept om zelf ganache te maken.

Profielfoto van

Roxanne

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!