
Brownies: chunk it, baby.
Lees verder na de advertentie
Zwarte bonen gebruiken om je brownies gezonder te maken, vind ik echt vloeken in de kerk. Dit lekkers hoort naar mijn mening gewoon zondig te zijn met veel suiker, boter en stukjes pure chocolade. Ik maak ze het liefst volgens het recept van Donna Hay en dat is niet voor niets: bij haar gaan er grove stukken chocolade door het beslag. Donna gebruikt pure chocolade, maar zelf vind ik ze met witte chocoladestukjes ook onweerstaanbaar.
Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Foodies favoriet

Kies jij voor extra véél of extra veelzijdig? Nu -15% korting op de XXL of Dual Zone airfryer.
Kortingscode: FOODIES15
Doe de prikkertest NIET bij brownies
Normaal is de satéprikkertest heilig bij baksels: als die er droog uitkomt, zit je goed. Bij brownies is dit niet het geval. Een droge prikker betekent een droge brownie, terwijl je juist een lekker smeuïg exemplaar wilt serveren. Hoe weet je of je brownie gaar is? Door goed naar de bovenkant te kijken. Als die er droog uitziet, is je brownie goed. Voor de zekerheid kun je het bakblik even voorzichtig heen en weer bewegen. Wiebelt de brownie nog? Dan moet je hem nog iets langer laten garen.

Top it off
Laatst maakte ik mijn brownies voor het eerst af met een laagje ganache: de makkelijkste en lekkerste chocoladetopping ooit. Het geeft je chocoladeverleiding net even dat beetje extra. Bijkomend voordeel: van eventuele scheurtjes die tijdens het bakken zijn ontstaan zie je niets meer. Het resultaat? Een oogverblindend baksel waar iedereen van wil blijven eten. Probeer het uit met dit recept om zelf ganache te maken.
Onze tips

Zelf karamel maken: zo doe je dat

6x Spaanse drankjes die je wil proberen!

Witte asperges koken: zo maak je ze perfect klaar

Groene asperges bereiden: van koken tot grillen

Wanneer is een avocado rijp? Zo test je het in 5 seconden!

Kun je aardappels met uitlopers nog eten? Zo zit het!

Dit is het verschil tussen witte, groene en paarse asperges

Avocado te hard? Zo maak je hem snel rijp

Lasagne opnieuw opwarmen: zo doe je dat

Van airfryer naar oven: tips en trucs mét omrekentabel

Soep bewaren in de koelkast of vriezer? Zo lang blijft het goed

Avocado snijden zonder snijwonden? Dit is de truc

Eieren koken in de airfryer: zo doe je dat

Chocolade tempereren: zo doe je dit stap voor stap

Kan aluminiumfolie veilig in de oven? Zo doe je dat

Dit zijn de lekkerste lokale seizoensgroenten in februari
Roxanne
Vindt de supermarkt de vervelendste plek op aarde. Kan geen recept maken zonder er haar eigen draai aan te geven – wat vaak resulteert in een totaal ander gerecht. Vindt een curry altijd een goed idee en gaat zo vaak mogelijk naar Kroatië voor cevapcici. Was webredacteur van 2019 tot 2021.