Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Plaattaart met roquefort, peer en witlof

Plaattaart met roquefort, peer en witlof

In samenwerking met Bowls and Dishes
  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Aantal personen
4

Ingrediënten

Een VrijMiBo op een kleedje onder de Eiffeltoren? Dit borrelhapje zou er niet misstaan.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Rol het deeg af en leg het samen met het bakpapier op een bakplaat. Vouw de randen ca. 1 cm om naar binnen, zodat er rondom een dikkere rand ontstaat. Druk de deegranden goed aan met een vork. Prik het deeg in het midden om de 2 cm in met een vork.

  2. Bak het deeg in 25-30 minuten goudbruin en gaar in de oven. Neem uit de oven en laat kort afkoelen. Snijd de peren in flinterdunne plakjes en verdeel ze over het deeg. Bedruip de peren met het citroensap. Verbrokkel er de roquefort over. Bestrooi met zwarte peper, de tuinkers en de witlof. Snijd de taart in stukken en serveer op een plank.

Receptuur en foodstyling: Willem van Santen en Valerie van Baasbank foto’s: Willem van Santen styling: Femke van Waveren

Wat vind jij van dit recept?

4.2 / 5.0 (9 stemmen)